Różnice między rusztami ze stali nierdzewnej i żeliwa. Które są lepsze?

Atutem marki Broil King jest używanie ciężkich solidnych dwustronnych żeliwnych rusztów Flav-R-Cast™, dwustronnych rusztów z odlewu stali szlachetnej oraz 8 i 9 mm rusztów z prętów ze stali szlachetnej. Ruszt żeliwny jest dwustronny. Jedna strona pozostawia na żywności charakterystyczne znaki. Druga strona natomiast ma rynienki, do których podczas grillowania spływają soki. Ruszty żeliwne generują ciepło i utrzymują temperaturę przez długi czas. Przygotowane potrawy nie tracą swych soków i aromatu. Trwałość i możliwości jakie dają nam ruszty żeliwne czynią je doskonałymi do codziennego użytku. Konserwacja tych rusztów jest łatwa i bezproblemowa. Stalowe ruszty Broil King wykonane są z 9mm prętów ze stali szlachetnej. Idealnie zatrzymują ciepło i są łatwe w czyszczeniu. Bardzo szybko się nagrzewają i są proste w konserwacji. Zarówno ruszty żeliwne jak i stalowe posiadają zalety. Wybór należy dopasować do oczekiwań indywidualnego klienta. Oczekiwania są różne, dlatego w ofercie firmy Broil King są dostępne dwa rodzaje rusztów.

Dowiedz się więcej o rusztach

Do wielu grilli dostępne są 2 oraz 3 typy rusztów.

Wróć do listy
Przewiń do góry