Anegdoty i przepisy

 

     

Marynata do wołowiny

Składniki:

  • 10 ml gorczycy lub kolendry
  • 10 ml czarnego pieprzu
  • 30 ml musztardy Dijon
  • 120 ml czerwonego wina
  • 60 ml oliwy

Sposób przygotowania:

Ziarna należy zmielić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przed położeniem na grilla mięso należy marynować przez minimum 2 godziny.
 

 

 

Marynata do cielęciny, jagnięciny, ryb i drobiu

Składniki:

  • 125 ml soku z cytryny
  • 125 ml białego, wytrawnego wina
  • 125 ml oliwy
  •  Rozmaryn (świeży lub suchy)
  •  Natka pietruszki
  •  Sól
  •  Pieprz
  •  1 liść laurowy

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. W tak przygotowanej mieszance warto moczyć mięso nawet przez kilka godzin.
 

 

 

 

 

   
 

Marynata do boczku

Składniki:

  • 100 ml oliwy
  • Chili (według uznania)
  • Łyżka miodu
  • Łyżka sosu sojowego
  • Czosnek (do smaku)

Sposób przygotowania:

Boczek także warto marynować! Po wymieszaniu składników należy nasmarować go marynatą – wystarczy zrobić to nawet na godzinę przed grillowaniem.
 

 

Droga na skróty

Najszybszą marynatę do mięs „twardych” (takich jak np. rostbef) znajdziesz na sklepowej półce z sokami. Wystarczy namoczyć mięso w soku ananasowym przez około 10 minut.


Wyjątkowy smak – gwarantowany!

 

Infolinia:
+48 16 623 61 72
Punkty
Sprzedaży
NEWSLETTER
Dołącz do naszego newslettera w celu otrzymania nowości dotyczących naszych promocji