Grzanki francuskie z owocami i bekonem

JAK PRZYGOTOWAĆ GRZANKI FRANCUSKIE?
W miseczce przy pomocy rózgi roztrzep jajko z dodatkiem odrobiny mleka oraz syropu klonowego. Używając szczypiec wymocz chleb, bułkę lub chałkę w przygotowanym płynie, a następnie połóż na rozgrzanej płycie żeliwnej na grillu gazowym.
W międzyczasie zacznij grillować boczek. Jeśli jesteś zwolennikiem chrupiącego i mocno wypieczonego bekonu zacznij grillowanie od ułożenia boczku na płytcie żeliwnej bądź stalowej płycie do grillowania. Gdy boczek już będzie lekko przypieczony, przenieś go bezpośrednio na ruszt.
Aby posiłek był ciepły, gotowe już grzanki i bekon możesz przełożyć na górną półkę grilla. Tym sposobem zapobiegniesz wystygnięciu śniadania.
Po grillowaniu wszystkich składników, na tost połóż bekon oraz posyp przygotowanymi, świeżymi owocami. Świetnie komponują się borówki, truskawki i maliny. Następnie polej kanadyjskim syropem klonowym.
Polecamy podawać z prosecco :)
Kucharz Broil King
WYKORZYSTANE AKCESORIA
kliknij w zdjęcie i zobacz