Pellet - Przepis na pieczone brzoskwinie z serem i jagodami

SKŁADNIKI NA GRILLOWANA BRZOSKWINIĘ Z SEREM I JAGODAMI
6 świeżych jędrnych brzoskwiń
1/4 szklanki syropu klonowego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatałowej
1 łyżka stołowa soku z cytryny
100 g niebieskiego sera typu Lazur
100 g świeżych jagód
Pellet Broil King® Griller's Select #63939
PRZYGOTOWANIE GRILLOWANYCH BRZOSKWIŃ Z SEREM I JAGODAMI NA GRILLU PELLET
Brzoskwinie podziel na połowy i usuń pestki. Niezbędne jest, aby owoce zachowały kształt misy tworzący się przez zagłębienie po pestce. Umieść brzoskwinie w pojemniku lub wytrzymałej torbie foliowej, wymieszaj z syropem klonowym, gałką muszkatałową, cynamonem i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki można zmieszać razem i nałożyć przy użyciu pędzelka silikonowego. Postaw w powstałej marynacie przez 1 godzinę.
Włącz grill na pellet i podążaj za standardowymi instrukcjami, aby uruchomić urządzenie oraz rozgrzać grill, a nastepnie wybierz tryb GRILLOWANIE (316°C). Nasmaruj ruszty olejem spożywczym. Gdy grill się rozgrzeje zmniejsz temperaturę do 177°C. Grilluj brzoskwinie płaska stroną do dołu przez 5 minut, następnie odwróć i posmaruj pozostałą marynatą. Piecz do czasu aż brzoskwinie zmiękną. Brzoskwienie są małe i delikatne, dlatego do przekładania świetnie sprawdzą się szczypce krokodylki.
Przenieś brzoskwinie na górną półkę odkładczą, wypełnij zagłębienie pokruszonym niebieskim serem. Piecz do czasu stopienia się sera. Wyjmij, pozwól nieco ostygnąć i połóż na wierzch świeże jagody.
Smacznego !
Kucharz Broil King
Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.
WYKORZYSTANE AKCESORIA
kliknij w zdjęcie i zobacz