Przepis na pieczarki z grilla nadziewane chorizo

Soczyste pieczarki nadziewane wyrazistą w smaku kiełbasą chorizo, a to wszystko schowane pod pierzynką z lekko kwaskowatego sera cheddar. Brzmi smacznie, prawda? A wiesz jakie jest proste w wykonaniu! Potrzebujesz dosłownie kilku składników oraz 10 minut Twojego czasu. Odpal swój grill i zorganizuj swoim gością wspaniałą ucztę! Pieczarki będą do tego idealnym wstępem. 

Czas przygotowania: 10 minut

Czas grillowania: 10 minut

Porcja dla: 6-8 osób

 

PRZEPIS NA PIECZARKI Z GRILLA NADZIEWANE CHORIZO

 

SKŁADNIKI:

  • 500g brązowych pieczarek
  • 2 kiełbasy chorizo
  • 2 plastry wędzonego sera Cheddar (lub zwykłego) 
  • pęczek pietruszki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA NADZIEWANYCH PIECZAREK NA GRILLU GAZOWYM

Odpal grill, ustaw pokrętła w pozycji MEDIUM i rozgrzej do temperatury 215oC. W międzyczasie przygotuj składniki. Dokładnie wyczyść pieczarki i oderwij z nich nóżki, potrzebne są tylko kapelusze. Z chorizo zdejmij osłonę i pokrój w kostkę. Dodaj po łyżeczce chorizo do każdej pieczarki. 

 

Pieczarki ułóż w brytfannie do grillowania. Grilluj przez 6 do 8 minut z zamkniętą pokrywą. Po tym czasie na wierzch każdej pieczarki połóż około 1cm plasterek sera. Odczekaj 1-2 minuty do roztopienia się sera i zdejmij brytfannę z grilla.

 

Pieczarki podawaj zaraz po przygotowaniu posypane solidną porcją pietruszki. 

Śledź nas na Instagramie i zobacz, jak powstają nasze przepisy!

@BroilKingPL

Smacznego!

Kucharz Broil King

 

Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.

 

 

 

WYKORZYSTANE AKCESORIA

kliknij w zdjęcie i zobacz

Wydrukuj przepis
Podobał Ci się artykuł? Podziel się nim ze znajomymi!

ŚLEDŹ NASZ INSTAGRAM

@broilkingpl

POPULARNE TAGI

Dołącz do grupy entuzjastów grillowania.
  • Najnowsze przepisy na grilla
  • Porady i wskazówki o sztuce grillowania
  • Maksymalnie jeden mail tygodniowo
  • Informacje dotyczące nowości produktowych
  • Szybki i prosty sposób wypisania się
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c.
Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (Dz. Urz. UE.L 2016 Nr 119, str. 1) informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c. ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, nr tel. 16 623 61 72, adres email: rodo@broilking.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 a) oraz f) ww. Rozporządzenia, w celu realizacji usługi newsletter.
  3. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania  oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i prawo do przenoszenia danych.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  5. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  6. Niniejsze dane będą przetwarzane przez okres do momentu wycofania zgody.
  7. Podanie danych osobowych jest fakultatywne, jednakże brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację kontaktu.
  8. Podane dane nie będą podlegały profilowaniu.