Faq - Najczęściej zadawane pytania

W jakiej temperaturze powinno się grillować rybę, wołowinę itd.?

Każdy rodzaj mięsa wymaga optymalnej dla siebie temperatury grillowania. Przykładowo steki wołowe potrzebują bardzo wysokiej temperatury i krótkiego czasu pieczenia. Wtedy stek będzie kruchy i soczysty. Podobnie ma się to z mięsem wieprzowym z tą różnicą, że wymagany jest trochę dłuższy czas grillowania. Natomiast w przypadku ryb optymalna będzie średnia temperatura w grillu ze względu na to, że mięso ryb jest znacznie delikatniejsze niż chociażby wieprzowina czy wołowina. 

 

Temperatura oraz czas są jedynie poglądowymi wskaźnikami. Ważnym czynnikiem którego nie biorą pod uwagę jest waga. Dlatego polecamy skorzystać z termometrów, aby być pewnym że grillowana potrawa jest gotowa. Zobacz nasze termometry tutaj

Infolinia:
+48 16 623 61 72
Punkty
Sprzedaży
Dołącz do grupy entuzjastów grillowania.
  • Najnowsze przepisy na grilla
  • Porady i wskazówki o sztuce grillowania
  • Maksymalnie jeden mail tygodniowo
  • Informacje dotyczące nowości produktowych
  • Szybki i prosty sposób wypisania się
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c.
Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (Dz. Urz. UE.L 2016 Nr 119, str. 1) informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c. ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, nr tel. 16 623 61 72, adres email: rodo@broilking.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 a) oraz f) ww. Rozporządzenia, w celu realizacji usługi newsletter.
  3. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania  oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i prawo do przenoszenia danych.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  5. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  6. Niniejsze dane będą przetwarzane przez okres do momentu wycofania zgody.
  7. Podanie danych osobowych jest fakultatywne, jednakże brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację kontaktu.
  8. Podane dane nie będą podlegały profilowaniu.