Unikalny system grillowania

WYDAJNOŚĆ I SMAK

 

Grille gazowe firmy Broil King

posiadają system grillowania, który przez ponad 30 lat na rynku stał sie legendarny. Swoją sławę zawdzięcza wielu technologiom i rozwiązaniom konstrukcyjnym wyróżniającym go w swojej kategorii.

 

Ogrodowe grille gazowe

Broil King są tworzone i ciągle udoskonalane z myślą o entuzjastach grillowania. Posiadają szereg funkcji, dzięki którym grillowanie udaje się za każdym razem. Markę charakteryzuje dbałość o szczegóły, wysoka jakość wykonania oraz materiałów.
 
Każda cecha grilli gazowych Broil King niesie za sobą wymierne korzyści dla użytkownika.

 

W celu zapoznania się z nimi kliknij na niebieskie podpunkty

 

 

1

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik w grillu gazowym Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania, zapewnić długowieczność podzespołów oraz zminimalizować straty ciepła. W głębokim piekarniku palnik jest umieszczony w dużej odległości od rusztów pozwalając ciepłu na lepszą cyrkulację i równomierne rozprowadzenie, przy jednoczesnym zredukowaniu temperatury palnika, co przyczynia się do przedłużenia jego żywotności. Również aromatyzer Flav-R-Wave™ umieszczony jest znacznie poniżej rusztów, co jest bardzo ważne w przypadku gdy pojawią się nadmierne płomienie (ze skapującego tłuszczu). Minimalizuje to szanse przypalenia potraw. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna. Dzięki temu upieczenie kilku dużych kurczaków bądź małego prosiaka nie stanowi problemu.

2

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty Broil King® doskonale asymilują i zatrzymują ciepło. Nie wychładzają się w kontakcie z zimnymi potrawami oraz przy otwieraniu piekarnika. Mogą być używane obustronnie i w zależności od ustawienia gromadzą soki z jedzenia, by później je odparować dodajac potrawom smaku (pozycja rynienkowa). Z drugiej strony pozwalają w łatwy sposób uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku (pozycja stożkowa).
Trwałość i bezproblemowa konserwacja czynią je praktycznymi w codziennym użytkowaniu.

3

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

Unikalny i opatentowany system aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia całe dno piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji. Przede wszystkim nadaje smak grillowanych potraw poprzez odparowanie skapujących z nich soków i tłuszczy. W momencie zetknięcia się z gorącą powierzchnią aromatyzera soki zaczynają parować, unoszą się i wnikają w jedzenie nadając mu wspaniały aromat. Ustawienie fal aromatyzera pod kątem 32 stopni nie jest przypadkowe. Taki kąt zapewnia optymalny czas na odparowywanie. Dzieki temu wiecej soków i tłuszczy wraca do potrawy poprawiając jej soczystość i smak. Pomaga to też w utrzymaniu grilla w czystości, redukując do minimum powstałe podczas grillowania zabrudzenia pochodzące przede wszystkim z wytopienia tłuszczu. Aromatyzer pełni też funkcję ochronną dla palników, minimalizując powstawanie wysokich płomieni oraz ograniczając potencjalne ich zatykanie i uszkodzenia.

4

PALNIK DUAL-TUBE™

Wraz z pojawieniem się większych grilli gazowych i zapotrzebowaniem na więcej palników, inżynierowie Broil King® wymyślili i opatentowali palnik Dual Tube. W rurowych palnikach trudno jest kontrolować stałą wysokość płomienia. Ciśnienie gazu powstaje na przeciwnym końcu do wlotu powodując powstanie wyższej temperatury z tyłu piekarnika i niższej na jego froncie. Używając dużej średnicy, podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™, gaz wewnątrz palnika jest równomiernie rozłożony pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego. 120 otworów palnika gwarantuje lepszą dystrybucję ciepła i szybsze nagrzanie, co doceniane jest szczególnie w zimie. Można powiedzieć, że wzrasta też efektywność palników i jeden palnik Dual-Tube™ ma moc porównywaną do dwóch o standardowej pojedynczej budowie.

5

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika. Taka kontrola temperatury jest istotna w przypadku pieczenia, bądź powolnego, pośredniego grillowania. Zarządzanie strefami ciepła za pomocą zaworów Linear-Flow™ ma duże znaczenie podczas przygotowywania niewielkich porcji jedzenia w dużym urządzeniu. Można tak ustawić i zminimalizować strefę grzania w piekarniku, aby bez zbędnych strat ciepła uzyskać doskonały rezultat.

Jeżeli system grillowania to coś dla Ciebie. Poznaj ceny grilla gazowego.

Infolinia:
+48 16 623 61 72
Punkty
Sprzedaży

Dołącz do grupy entuzjastów grillowania.

  • Najnowsze przepisy na grilla
  • Porady i wskazówki o sztuce grillowania
  • Maksymalnie jeden mail tygodniowo
  • Informacje dotyczące nowości produktowych
  • Szybki i prosty sposób wypisania się
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c.
Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (Dz. Urz. UE.L 2016 Nr 119, str. 1) informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c. ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, nr tel. 16 623 61 72, adres email: rodo@broilking.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 a) oraz f) ww. Rozporządzenia, w celu realizacji usługi newsletter.
  3. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania  oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i prawo do przenoszenia danych.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  5. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  6. Niniejsze dane będą przetwarzane przez okres do momentu wycofania zgody.
  7. Podanie danych osobowych jest fakultatywne, jednakże brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację kontaktu.
  8. Podane dane nie będą podlegały profilowaniu.