Grillowe prezenty pod choinkę

Możemy to przyznać, że rok 2020 był... wyjątkowy. Anglojęzyczne media często opisują sytuację na świecie posługując się popularnymi powiedzeniami "hot dumpster fire" - gorący pożar w śmietniku oraz "let the world burn" - niech świat płonie, a my wykorzystajmy te płomienie i przygotujmy cos niesamowitego na grillu!

W końcu przyszedł wyczekiwany przez wielu z nas czas świąteczny, który zawsze napawa nas optymizmem i spokojem duszy. Okey, jest jedna rzecz, która nie daje nam spokoju - Świąteczne Prezenty! Jaki prezent podarować, aby był trafiony? To proste - Grillowe Akcesoria. Wybraliśmy kilka najpopularniejszych akcesoriów i pokażemy Ci ich zalety, które gwarantują, że to będzie trafiony prezent pod choinkę! Sprawdź również nasze świąteczne przepisy, które Cie zainspirują do zimowego grillowania.

 

BRYTFANNA DO GRILLOWANIA #69820

Po co używać brytfanny do grillowania skoro grill posiada dwustronne ruszty albo mogę skorzystać z płyty żeliwnej? Dla najlepszych rezultatów i doskonałej prezentacji dania! Pięknie upieczone warzywa, np. papryka może wyglądać idealnie na ruszcie, ale czy przetrwa wędrówkę z rusztu na talerz lub stół? Brytfanna do grillowania to doskonały sposób aby zapewnić ochronę delikatnym potrawom, na którą zasługują. Pamiętaj, że brytfanna posiada mniejsze otwory niż przestrzeń między żeberkami rusztu, co zapobiega utracie drobniejszych kawałków. Przygotujesz na niej warzywa, krewetki i podroby. 

KOSZ DO GRILLOWANIA #65070

Kurczak bez kości, czyli tak zwany luzowany kurczak posiada tylko dwie kości w skrzydełkach, to wszystko! Po ugrillowaniu wystarczy go pokroić i można podawać. To takie proste! Ale jest jedna trudność dla którego ta rozpłaszczona porcja mięsa sprawia kłopoty, jego luźna struktura jest problematyczna do położenia i przewrócenia na drugą stronę. Mamy rozwiązanie - kosz do grillowania, w którym bez problemu upieczesz w ten sposób kurczaka.

 

Kolejnym zastosowaniem jest przygotowanie delikatnych dań, np. skrzydełek. Przygotuj 1 kg skrzydełek z kurczaka, przypraw je tak jak lubisz i rozłóż w koszu. Grillowanie w koszu pozwala na równoczesne obracanie dań, unikniesz ich przypalenia i łatwo zorganizujesz przestrzeń grillową. Zrób to samo z krewetkami, szparagami i pieczarkami!

RĘKAWICE SKÓRZANE #60528

Wysokiej jakości skórzane rękawice zostały zainsprowane przemysłem spawalniczym, który cechuje się wysokimi wymaganiami względem bezpieczeństwa, co gwarantuje najlepszą ochronę podczas grillowania. Mocne szwy z kevlaru charakteryzuje wytrzymałość, a delikatna i miękka wyściółka zapewnią komfort nadchodzącym grillowaniom.

 

Rękawice znajdą zastosowanie w codziennym użytkowaniu w kuchni, a nawet podczas odgarniania śniegu! Sami tak robimy ;)

PODWÓJNE SZPIKULCE DO SZASZŁYKÓW #64049

Wykorzystaliśmy podstawową ideę przyświecającą zwykłym drewnianym szpikulcom i uczyniliśmy je praktycznymi oraz wielokrotnego użytku. Polacy uwielbiają szaszłyki, dlatego podwójne szpikulce Broil King ze stali szlachetnej są dokładnie tym, czego potrzebuje osoba kochająca grillować.

 

Szpikulce do szaszłyków ze stali szlachetnej są odporne na wysokie temperatury oraz można je myć w zmywarce. Każdy szpikulec jest zaprojektowany tak, aby przebić nabijaną porcję w dwóch punktach, co uniemożliwia nie kontrolowane obracanie się i ułatwia zmienianie grillowanej strony, dzięki czemu szaszłyki są równomiernie wypieczone. Szerokie zakończenie pozwala na chwytanie szczypcami lub rękawicą do grillowania. Czy są łatwe w użyciu? Zdecydowanie tak.

SILIKONOWA MATA NA PÓŁKĘ BOCZNĄ #60009

To najwspanialszy dodatek do grilla, o którym mogłeś nie wiedzieć. Wszyscy z nas żyjący w zimnym klimacie wiemy, że gdy spadnie śnieg, to w naszych samochodach najważniejsze są gumowe dywaniki - one chronią wnętrze naszych aut przed błotem, piaskiem i wodą. Podobną funkcję spełnia mata silikonowa, która chroni półki boczne Twojego grilla przed zabrudzeniami. Grillowanie może być tłuste, pikantne i pobrudzić ruszt ale wcale nie musi robić tego samego z półkami grilla, na które wszystko odkładamy.

 

Przed rozpoczęciem grillowania połóż matę, a później odkładaj na nią szczypce, łopatkę oraz gorące naczynia. Wysokie ścianki gromadzą spływający tłuszcz i inne zabrudzenia, które z łatwością zmyjesz w zmywarce. Ponadto mata ratuje grillowe półki przed zarysowaniami.

SZCZOTKA DO RUSZTÓW HEAVY DUTY #65229

Szczotka do zadań specjalnych, pomagająca usunąć największe zabrudzenia z rusztu. Jest duża, masywna i solidna, a jej włosie jest długie, sztywne i ze stali szlachetnej. Drewniana rączka posiada skrobak pozwalający czyścić ścianki piekarnika oraz gumowy chlapacz osłaniający przed odpryskującym olejem. Ruszty należy czyścić po każdym grillowaniu, a najlepiej również w trakcie użytkowania co zapewnia higięnę podawanych potraw. Z taką szczotką wystarczy kilka ruchów i grill jest gotowy na kolejne użycie.

 

Mamy różne szczotki, mniejsze i większe, o włosi z palmy lub lodowe, a wszystkie możesz zobaczyć w tym miejscu.

METALOWE WIDELCE DO SZARPANIA MIĘSA #64070

Popularne pazurki dedykowane są do przygotowania szarpanej wołowiny, wieprzowiny lub kurczaka, ale to nie jedyne ich zastosowanie związane z grillowaniem. Duże porcje mięsa, które trudno złapać szczypcami z łatwością przebijesz i przeniesiesz za pomocą metalowych widelców. Silikonowa spinka pozwala trzymać zestaw razem, gdy nie są używane.

ŻELIWNY WOK #69617, #69618

Żeliwny wok pasuje idealnie w miejsce jednej kratki rusztu, dzięki czemu jest osadzony stabilnie i nisko na palnikiem. Wok ma szerokie zastosowanie, przygotujesz w nim świąteczny bigos, upieczesz golonkę albo ziemniaczki z boczkiem i pieczarkami. Grube ścianki żeliwa równomiernie się rozgrzewają zapewniając świetne rezultaty pieczonych potraw, tak samo jak w rondlu do pieczenia w domowej kuchence lub kociołku nad ogniskiem.

 

Wok żeliwny jest dedykowany dla grillów z serii Baron™ i Sovereign™ oraz Regal™ i Imperial™.

DESKI DO GRILLOWANIA

Deska klonowa do grillowania #00291

Klonowa deska do grillowania #63290

Deska cedrowa do grillowania #00281

Cedrowa deska do grillowania #63280

Deska do grillowania nadaje aromat cedrowy lub klonowy grillowanym na niej potrawom oraz pozwala podać danie w efektowny sposób. Delikatne dymne akcenty aromatu przenikają potraw nadając im zupełnie nowych nut smakowych. Deski sprawdzają się zarówno do mięsa jak i do ryb, które podane na lekko zwęglonej i przyrumienionej desce swoją prezentacją mogłyby stać się popisowym daniem niejednej restauracji. Deseczki są w dwóch rozmiarach, a wykonano je z jednolitego kawałka drzewa, dzięki czemu posiadają naturalne słoje oraz sęki - to gwarancja, naturalnego 100% drzewa!

LAMPKA DO RUSZTU LED #60934

Grillowanie wieczorową porą jest ekscytujące i zapewnia sporą dawkę endorfin, pod warunkiem że nie robisz tego po ciemku, wtedy dostarcza dużo nerwów i spalonych potraw. Oczywiście, mamy gotowe rozwiązanie - lampka do rusztu. Ta kompaktowa lampka wyposażona w jasne diody LED COB świetnie doświetla przestrzeń rusztu, dzięki czemu masz pełną kontrolę nad tym co się dzieje na jego powierzchni. Elastyczny uchwyt pozwala na montaż na różnego typu rączkach pokrywy.

SZCZYPCE KROKODYLKI BARON™ #64036, 64037

Znasz to niezręczne uczucie, gdy już wyciągasz dłoń żeby złapać muchę, a ona ucieka między palcami? Niektóre drobne dania, albo te o nieregularnym kształcie mogą stanowić problem w przekładaniu. Doskonałym przykładem będzie okrągła brukselka, która smakuje wybornie z grilla ale równocześnie potrafi być mocno niesforna i uciekać spod zwykłych szczypiec. Elementy chwytające "krokodylków" zwężają się i posiadają dużą ilość ząbków, dzięki czemu łatwo i pewnie utrzymują drobniejsze elementy potraw, pozwalając na ich obracanie i przekładanie. W zależności od potrzeb możesz wybrać wariant krótki lub długi.

Podobał Ci się artykuł? Podziel się nim ze znajomymi!

ŚLEDŹ NASZ INSTAGRAM

@broilkingpl

POPULARNE TAGI

Dołącz do grupy entuzjastów grillowania.
  • Najnowsze przepisy na grilla
  • Porady i wskazówki o sztuce grillowania
  • Maksymalnie jeden mail tygodniowo
  • Informacje dotyczące nowości produktowych
  • Szybki i prosty sposób wypisania się
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c.
Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (Dz. Urz. UE.L 2016 Nr 119, str. 1) informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c. ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, nr tel. 16 623 61 72, adres email: rodo@broilking.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 a) oraz f) ww. Rozporządzenia, w celu realizacji usługi newsletter.
  3. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania  oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i prawo do przenoszenia danych.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  5. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  6. Niniejsze dane będą przetwarzane przez okres do momentu wycofania zgody.
  7. Podanie danych osobowych jest fakultatywne, jednakże brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację kontaktu.
  8. Podane dane nie będą podlegały profilowaniu.