Poznaj najświeższe opinie posiadaczy grilli ogrodowych Broil King i podejmij dobrą decyzję.

Rozwiń opis

Opinie klientów

Crown 490
Crown 490
Jarek2626 - przedwczoraj
4
Polecam
Miałem wcześniej grila campingaz i stwierdzam ze crown 490 wygrywa pojedynek z zalet posiada bardzo dużo akcesoriów chociaż mogłyby być trochę tańsze.
Rozwiń opinię
mask
Royal 320
Royal 320
Gusiu - 15 dni temu
5
Grill na miarę grillmastera !
Grill Royal 320 został wybrane ze względów rozmiarów i kompaktowości użytkowania. Do momentu pierwszego odpalenia miałem sceptyczne uczucia .. całe życie przecież węgiel czy brykiet .. rozpalanie, dmuchanie zagaszenie i tak człowiek się przyzwyczaił. A tu nagle czysto, rozpala się w mgnieniu oka ( No prawie ) i przede wszystkim nie pozostawię po sobie całego tego syfu co grill węglowy !!! Nie jestem jakimś wybitnym kucharzem ale grillowanie to naprawdę przyjemność ! Rozmiary wystarczające żeby obsłużyć 8-10 osób na raz .. Designe super prezentuje się na tarasie elegancko. Na ta chwile jestem po 6 może 7 grillach .. jest super.
Rozwiń opinię
mask
Baron 590
Baron 590
Dariusz - 17 dni temu
5
Bardzo wszechstronny
Grill rewelacjia polecam mam go 3 miesiące i jestem zadowolony
Rozwiń opinię
mask
Royal 320
Royal 320
Senico - 18 dni temu
5
Super gril na dobre party
Gril ten jest bardzo dobrej jakości pod względem wykonania materiałów oraz trwałości. Minimalistyczny design, pasuje na mały ogródek, czyli nie zajmuje za dużo miejsca. Polecam też dokupić pokrowiec.
Rozwiń opinię
mask
Royal 320
Royal 320
Bobi - 30 dni temu
5
Rozwiń opinię
mask
Baron S490
Baron S490
MK123 - w zeszłym miesiącu
5
Polecam grila gazowego Broil King
jestem użytkownikiem grila od 4 miesięcy, jest to najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać, polecam grila BARON S490, wykonanie super, potrawy rewelacja, nic się nie przypala, ponieważ na bieżąco temperatura jest kontrolowana. Z czystym sumieniem polecam.
Rozwiń opinię
mask
Gem 320
Gem 320
W100 - w zeszłym miesiącu
5
Świetny kompromis pomiędzy jakością a ceną
Grilla zakupiłem przed samym urlopem aby mieć czas na zapoznanie się z funkcjami oraz eksperymentowanie z przepisami. Jakościowo bajka, wyposażenie dodatkowe w formie płyty jest świetne. Łatwo się czyści, szybko nagrzewa. Na kolejny sezon tylko garnek i kamień do pizzy. Nie można się nudzić...
Rozwiń opinię
mask

AUTENTYCZNE I WARTOŚCIOWE OPINIE

Naszym celem jest pomóc klientom podjąć właściwą decyzję w wyborze grilla gazowego. Wierzymy, że opinie obecnych posiadaczy grilli ogrodowych są cennym źrodłem informacji. Dlatego wszystkie opinie na naszej stronie posiadają certyfikat autentyczności niezależnej firmy Bazaarvoice. Dowiedz się więcej na www.bazaarvoice.com/pl/trustmark/

Opinie ekspertów

Zobacz co eksperci ze świata barbecue mówią o Broil Kingu
Jurek Sobieniak
www.jureksobieniak.pl
szef kuchni, technolog, restaurator, pasjonat kuchni, autor książek
Forbs i Made for Restaurant umieścił go na 33 miejscu najlepszych restauratorów w Polsce

Szybko i na temat Baron to naprawdę prawdziwy baron!!! model 490 !!!! ... dlaczego? bo jak podnosisz pokrywę to już czujesz wykonanie i jakość, idąc dalej jeśli istnieją nad ludzie to Baron jest nad grillem….izolacja w tym modelu jest nieziemska…szybko się nagrzewa i utrzymuje moc, nawet przy otwarciu pokrywy temperatura wraca w mgnieniu oka. Kontrola mocy i temperatury na tym grillu jest banalnie prosta od strefowej po całą powierzchnie. Uniwersalny ruszt dwustronny, możliwość jego nachylenia jak i strefy wymienne pod akcesoria od woka (brytwanki) po planchę dają wiele frajdy w tym możliwość przygotowania rewelacyjnej rzymskiej pizzy która wychodzi tak jak u mnie w restauracji… a może i lepiej?!!!;)….przy takiej mocy i niewielkiej kubaturze o idealnej izolacji śmiało można się pokusić o pizzę neapolitańską….W sumarycznym podsumowaniu te wszystkie elementy tworzą z Barona multi uniwersalnego grilla na którym można zrobić wszystko.

 

Rozwiń opinię
Michał Kwaśnik
kuchniakwasiora.com
Prowadzący kanał kulinarny YouTube "KuchniaKwasiora"
Finalista I Edycji Master Chef Polska

Hej, witajcie ! 
Używam modeli REGAL 590 Pro oraz Porta Chef już od kilku lat. Powiem o moich wrażeniach w kilku słowach, bo prostota w życiu jest najlepsza.
Najwyższa światowa jakość wykonania zarówno od strony wizualnej jak i technicznej (czujesz to "pod ręką"). "Rozpalenie" grilla, to jeden przycisk, kilka minut i gotowe. Pełna kontrola temperatury zarówno strefowo jak i pod całym wiekiem (BBQ). Po skończonej zabawie grill sam się czyści (podobnie jak piroliza w piekarnikach domowych), nam pozostaje jedynie przetarcie z zewnątrz (jak Harleyowcy swe maszyny, hehe). Prostokątna powierzchnia rusztu daje ogromne możliwości robocze (dużo jedzenia na raz, ooo tak ! )  Możemy  grillować zarówno centrycznie jak i pośrednio, a do tego wędzić, tworząc tym samym najlepsze frykasy z pod szyldu Long BAR-B-Q.
Wisienką na torcie niech będzie SMAK, który z Broil Kinga, jest praktycznie nie do odróżnienia od tego z węglowych braci.
Zresztą, co będę gadał po próżnicy... wpadajcie do Kuchni Kwasiora, a sami o wszystkim się przekonacie, zapraszam :)
Cya !

Rozwiń opinię
Beata Śniechowska
www.beatasniechowska.pl
Zwyciężczyni II edycji Master Chef
Szefowa Kuchni

Nie nazwałabym mojego grilla Broil King po prostu „grillem”. Dla mnie to wspaniała plenerowa kuchnia: 3 palniki, 2 poziomy rusztów, rożen, zestaw do pizzy i kuchenka boczna czynią z niego wielowymiarowe urządzenie gastronomiczne, dzięki któremu za każdym razem odkrywam radość gotowania. Przygotowuję na nim nie tylko tradycyjne sezonowane steki, ale i piekę kurczęta, grilluję sezonowe warzywa, owoce a nawet sery. Dzięki palnikom Dual-Tube grillowanie jest równomierne, duży zakres temperatur oraz 2 poziomy grillowania sprawiają, że bez problemu i jednocześnie można grillować zarówno mięso, warzywa i pieczywa, sposób czyszczenia jest błyskawiczny i łatwy. Jednak najbardziej urzekł mnie „efekt płomieni” pojawiających się podczas grillowania, dzięki którym dania nasycone są niezwykłym smakiem „ognia”. Polecam jako świetny sposób na zdrowe i smaczne posiłki z najbliższymi.

Rozwiń opinię
Artur Nowicki
www.youtube.com/nomartpl
Pasjonat wyrobów domowych i autor kanału youtube Nomart

Tematyka wędzenia towarzyszy mi od dzieciństwa, a upływem czasu z obserwatora stałem się wykonawcą. Wiele doświadczeń udało mi się zgromadzić i polecam taką pasję wszystkim tym, co cenią jakość tradycyjnych wędlin. Z wędzarnią gazową spotkałem się całkiem niedawno. Oczywiście miałem świadomość istnienia takiego rozwiązania, ale praktycznych doświadczeń nie miałem – do czasu. Od kilku miesięcy gości u mnie taki sprzęt z oznaczeniem Broil King i stawiam mu coraz to nowe wyzwania. Podoba mi się moc grzewcza tej wędzarni (zwłaszcza w duże chłody) i łatwość jej regulacji, co daje możliwość wiązania wędzenia z opiekaniem. Jest w pełni funkcjonalną wędzarnią pozwalającą wykonać standardowe wędzenia od szynek czy schabów po kiełbasy i kabanosy. Dodatkowo pozwala podpiekać i aromatyzować wyroby. Po wyregulowaniu mocy płomienia temperatura trzyma się stabilnie. Obserwując zamontowany termometr można w razie potrzeby wpływać na moc. Wędzarnia nie posiada termostatu jak niektóre elektryczne odpowiedniki, ale dzięki precyzyjnemu zaworowi regulującemu moc palnika bez termostatu można się obyć. Szeroki jest dostęp do zrębki wędzarniczej. Tego typu wędzarnie mogą generować dym z grubszej zrębki (10-20 mm) ale i drobniejsza zrębka także się sprawdzi. Zarówno producent jak i inni dostawcy oferują bardzo szeroki wybór zrębki drzew liściastych i owocowych.  Solidna, stabilna konstrukcja. Sporo mocnych półek i łatwość regulacji ich położenia pozwala dobrze rozplanować rozmieszczenie przeznaczonych do wędzenia elementów. Moja podstawowa obawa – czy spalanie gazu będzie miało wpływ na aromat wędlin – nie wyczuwam takiego wpływu więc jakość spalania gazu jest dobra. Niestety na zimno w niej nie podwędzimy, chyba, że producent znajdzie na to sposób (potrafię to sobie wyobrazić). Wędzarnię i gaz w butli można transportować i używać w miejscach, gdzie elektryczność nie dociera zachowując komfort wynikający z braku konieczności ciągłego pilnowania parametrów wędzenia. W zasadzie wystarczy ograniczony nadzór i utrzymywanie pracującej wędzarni w zasięgu obserwacji wzrokowej. Zacny sprzęt i wart poświęcenia uwagi podczas przemyśleń na temat wyboru rodzaju wędzarni.

Rozwiń opinię
Anna Starmach
Kucharka
Autorka książek kucharskich

GRILL REGAL S490 to najlepszy grill gazowy jakiego w życiu używałam. Grillowanie z jego pomocą to sama przyjemność. Doceniam go za wiele rzeczy: za solidne wykonanie, gigantyczny dwustronny ruszt, który pomieści obiad dla całej rodziny, a nawet sąsiadów i ich dzieci ;) Uwielbiam też opcje kuchenki bocznej i rusztu obrotowego. Wielość możliwości sprawia, że przyrządzane posiłki mogą być bardzo różnorodne. Kiedyś usłyszałam, ze grillowanie to męskie zajęcie, i tu się nie zgodzę, grillowanie tak pokochałam że mojego Regala nikomu nie oddam. ;) Polecam Ania Starmach

Rozwiń opinię
Kacper Salzman
Grill Master

Grille Broil King to topowe sprzęty. Solidnie wykonane, świetnie łapią i utrzymują temperaturę. Charakteryzują się też bardzo dobrą, równomierną dystrybucją ciepła.

Rozwiń opinię
Eliza Mórawska - Kmita
www.whiteplate.com
Autorka bloga whiteplate.com

Ten model [Baron 490] to był pierwszy profesjonalny grill, z jakiego zdarzyło nam się korzystać. Wcześniej grillowanie kojarzyło mi się ze smażeniem kiełbasy podanej z niedoprawionymi warzywami, tymczasem to urządzenie to prawdziwy zawodowiec. Używanie go jest łatwe, wszystkie elementy są starannie wykonane, łatwo się z nich korzysta. Model wyposażony jest w składaną, boczną kuchenkę, na której można coś podgrzać lub ugotować. Grill rozgrzewa się w niespełna 15 minut. Jego czyszczenie jest również bardzo proste.

Dzięki możliwości dokupienia dodatkowych elementów, takich jak np. kamień do pieczenia pizzy, można na grillu upiec pizzę lub bułki. Z tym urządzeniem grillowanie jest prawdziwą przyjemnością.

Polecam:)

Rozwiń opinię
Krzysztof Jankowski // Jankes
facebook.com/jankesofficial
dziennikarz muzyczny Radia Eska

Właśnie okazało się, że moje wcześniejsze romansowanie z grillowaniem nie miało sensu. I w sumie to nawet smakowało, było okej, ale paleta możliwości kończyła się na smażonej kiełbasie z cebulą. Czasem zaszalałem z kaszanką. Hmmm.. Teraz to co innego! Od kiedy wprowadził się do mnie Broil King moje grillowe życie nabrało sensu, smaku - jest po co żyć ;). W sumie kiełbasa z grilla jest teraz traktowana jako preludium, po czym wjeżdża cała kawalkada warzyw, owoców, ryb czy mięsiwa. Nigdy nie przypuszczałem, że moje kubki smakowe potrafią klaskać z zachwytu! Poza tym, Broil King to król w relacjach z sąsiadami. Po pierwszym wydaniu burgerów musiałem wprowadzić sąsiedzki rozkład jazdy bo korkowało się przed drzwiami. I co? I dobrze mi z tym. Nie wiedziałem, że mam tylu smacznych sąsiadów. 
Kończę bo idę grillować ;) Wam też radzę i polecam! ;)

Rozwiń opinię
Magda Grzebyk
www.krytykakulinarna.com
Autorka bloga Krytyka Kulinarna

Broil King to przede wszystkim jakość, ale również odpowiedź na potrzeby tych, którzy naprawdę spełniają się w kuchni. Ilość dodatków i dobrze przemyślanych rozwiązań sprawia, że mamy w ręku narzędzie o niemal nieograniczonych możliwościach, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Sprzęt - orkiestra!

Rozwiń opinię

Czy masz już grilla Broil King?

Z wielką przyjemnością usłyszymy co myślisz o swoim grillu gazowym. Czy robisz na nim najlepsze steki w życiu? Prosimy poświęć chwilę, aby podzielić się z nami opinią, aby pomóc innym entuzjastom grillowania podjąć decyzję.