Poznaj najświeższe opinie posiadaczy grilli ogrodowych Broil King i podejmij dobrą decyzję.

Rozwiń opis

Opinie klientów

Royal 320
Royal 320
Marek 320 - 17 dni temu
5
ROYAL 320
Super sprzęt Wcześniej miałem grila gazowego NO NAME za 600 zł rozpadł się po 2 latach Ten sprzęt jest mega solidny Polecam Zastanawiam się nad zakupem rożna do niego
Rozwiń opinię
mask
Royal 320
Royal 320
Tomasz Dobrolubny - 2 miesiące temu
5
Mercedes wśród grilli
Kupiłem jesienią (była promocja), niedawno uruchomiłem i tu miła niespodzianka. Wszystko działa super ,potrawy grillują sie szybko i są bardzo smaczne .Bardzo polecam firmę BroilKing .
Rozwiń opinię
mask
Royal 320
Royal 320
WojtekŻyw - 2 miesiące temu
5
Swietna jakość wykonania
To nasz pierwszy gril gazowy, na który zdecydowliśmy się po wieloletnich doświadczenia z grilami węglowymi. Z zazdrością patrzyliśmy na znajomych przygotowujących smaczne potrawy w kilka minut. Przy węglowym grilu rozpalenie zajmuje conajmniej 30 minit. Z marką Broil King spotykałem się już kilka lat. Zawsze odnosiłem wrażenie, że są profesionalnie wykonane. Przy pierwszym montażu grila się nie zawiodłem. Wszystkie elementy idealnie do siebie pasowały. Po złożeniu tak pięknie wygladał, że musiałem wysłać zdjęcie znajomym. Teraz pozostaje zapoznać się z przepisami i zaprosić rodzinę na wspólny posiłek w ogrodzie.
Rozwiń opinię
mask
Crown 310
Crown 310
Tomek K - 2 miesiące temu
5
Są grille i jest Broil King
Grilowanie jest moją pasją od wielu lat. I nie mam tutaj na myśli upieczenia kiełbasy podwawelskiej. Podobnie jak w kuchni uwielbiam eksperymentować przy grillu. Nie było to nigdy tak ekscytujące... aż poznałem Kinga wśród grilli. Sorry za podniosłość wypowiedzi, ale jestem na etapie największej fascynacji tym urządzeniem. Broil King uświadamia mi każdego dnia, jak bardzo urozmaicone, zdrowe i pyszne może być jedzenie z gazowego rusztu. Zapiekanki, pizze, wędzone żeberka, soczyste burgery, wspaniałe warzywa - to tylko niektóre potrawy, które pieszczą moje podniebienie. A do tego wspaniały design, który mojemu tarasowi dodaje uroku i świetna jakość wykonania. Niektórzy mówią grill to grill. A ja wiem swoje. :)
Rozwiń opinię
mask
Monarch 320
Monarch 320
Marcin tbg - 3 miesiące temu
5
Monarch 320
Grilla posiadam rok jedyne czego żałuje to że wcześniej nie kupilem
Rozwiń opinię
mask
Monarch 340
Monarch 340
Kaken - 5 miesięcy temu
5
Broil King Monarch
Kochani … powiem tak To jest inny poziom … nie ze snobizm … po prostu jest
Rozwiń opinię
mask
Monarch 390
Monarch 390
Dr Tomasz ROMAN - 5 miesięcy temu
5
Doskonały dla początkujących i aawansowanych
Łatwa obsługa, doskonała elastycznie regulowana temperatura dzięki czemu steki wychodzą mega soczyste, warzywa w punkt ... nowoczesna strona grillowania. Doskonała jakość przyrządzanych potraw.
Rozwiń opinię
mask

AUTENTYCZNE I WARTOŚCIOWE OPINIE

Naszym celem jest pomóc klientom podjąć właściwą decyzję w wyborze grilla gazowego. Wierzymy, że opinie obecnych posiadaczy grilli ogrodowych są cennym źrodłem informacji. Dlatego wszystkie opinie na naszej stronie posiadają certyfikat autentyczności niezależnej firmy Bazaarvoice. Dowiedz się więcej na www.bazaarvoice.com/pl/trustmark/

Opinie ekspertów

Zobacz co eksperci ze świata barbecue mówią o Broil Kingu
Michał Kwaśnik
kuchniakwasiora.com
Prowadzący kanał kulinarny YouTube "KuchniaKwasiora"
Finalista I Edycji Master Chef Polska

Hej, witajcie ! 
Używam modeli REGAL 590 Pro oraz Porta Chef już od kilku lat. Powiem o moich wrażeniach w kilku słowach, bo prostota w życiu jest najlepsza.
Najwyższa światowa jakość wykonania zarówno od strony wizualnej jak i technicznej (czujesz to "pod ręką"). "Rozpalenie" grilla, to jeden przycisk, kilka minut i gotowe. Pełna kontrola temperatury zarówno strefowo jak i pod całym wiekiem (BBQ). Po skończonej zabawie grill sam się czyści (podobnie jak piroliza w piekarnikach domowych), nam pozostaje jedynie przetarcie z zewnątrz (jak Harleyowcy swe maszyny, hehe). Prostokątna powierzchnia rusztu daje ogromne możliwości robocze (dużo jedzenia na raz, ooo tak ! )  Możemy  grillować zarówno centrycznie jak i pośrednio, a do tego wędzić, tworząc tym samym najlepsze frykasy z pod szyldu Long BAR-B-Q.
Wisienką na torcie niech będzie SMAK, który z Broil Kinga, jest praktycznie nie do odróżnienia od tego z węglowych braci.
Zresztą, co będę gadał po próżnicy... wpadajcie do Kuchni Kwasiora, a sami o wszystkim się przekonacie, zapraszam :)
Cya !

Rozwiń opinię
Beata Śniechowska
www.beatasniechowska.pl
Zwyciężczyni II edycji Master Chef
Szefowa Kuchni

Nie nazwałabym mojego grilla Broil King po prostu „grillem”. Dla mnie to wspaniała plenerowa kuchnia: 3 palniki, 2 poziomy rusztów, rożen, zestaw do pizzy i kuchenka boczna czynią z niego wielowymiarowe urządzenie gastronomiczne, dzięki któremu za każdym razem odkrywam radość gotowania. Przygotowuję na nim nie tylko tradycyjne sezonowane steki, ale i piekę kurczęta, grilluję sezonowe warzywa, owoce a nawet sery. Dzięki palnikom Dual-Tube grillowanie jest równomierne, duży zakres temperatur oraz 2 poziomy grillowania sprawiają, że bez problemu i jednocześnie można grillować zarówno mięso, warzywa i pieczywa, sposób czyszczenia jest błyskawiczny i łatwy. Jednak najbardziej urzekł mnie „efekt płomieni” pojawiających się podczas grillowania, dzięki którym dania nasycone są niezwykłym smakiem „ognia”. Polecam jako świetny sposób na zdrowe i smaczne posiłki z najbliższymi.

Rozwiń opinię
Artur Nowicki
http://https//www.youtube.com/nomartpl
Pasjonat wyrobów domowych i autor kanału youtube Nomart

Tematyka wędzenia towarzyszy mi od dzieciństwa, a upływem czasu z obserwatora stałem się wykonawcą. Wiele doświadczeń udało mi się zgromadzić i polecam taką pasję wszystkim tym, co cenią jakość tradycyjnych wędlin. Z wędzarnią gazową spotkałem się całkiem niedawno. Oczywiście miałem świadomość istnienia takiego rozwiązania, ale praktycznych doświadczeń nie miałem – do czasu. Od kilku miesięcy gości u mnie taki sprzęt z oznaczeniem Broil King i stawiam mu coraz to nowe wyzwania. Podoba mi się moc grzewcza tej wędzarni (zwłaszcza w duże chłody) i łatwość jej regulacji, co daje możliwość wiązania wędzenia z opiekaniem. Jest w pełni funkcjonalną wędzarnią pozwalającą wykonać standardowe wędzenia od szynek czy schabów po kiełbasy i kabanosy. Dodatkowo pozwala podpiekać i aromatyzować wyroby. Po wyregulowaniu mocy płomienia temperatura trzyma się stabilnie. Obserwując zamontowany termometr można w razie potrzeby wpływać na moc. Wędzarnia nie posiada termostatu jak niektóre elektryczne odpowiedniki, ale dzięki precyzyjnemu zaworowi regulującemu moc palnika bez termostatu można się obyć. Szeroki jest dostęp do zrębki wędzarniczej. Tego typu wędzarnie mogą generować dym z grubszej zrębki (10-20 mm) ale i drobniejsza zrębka także się sprawdzi. Zarówno producent jak i inni dostawcy oferują bardzo szeroki wybór zrębki drzew liściastych i owocowych.  Solidna, stabilna konstrukcja. Sporo mocnych półek i łatwość regulacji ich położenia pozwala dobrze rozplanować rozmieszczenie przeznaczonych do wędzenia elementów. Moja podstawowa obawa – czy spalanie gazu będzie miało wpływ na aromat wędlin – nie wyczuwam takiego wpływu więc jakość spalania gazu jest dobra. Niestety na zimno w niej nie podwędzimy, chyba, że producent znajdzie na to sposób (potrafię to sobie wyobrazić). Wędzarnię i gaz w butli można transportować i używać w miejscach, gdzie elektryczność nie dociera zachowując komfort wynikający z braku konieczności ciągłego pilnowania parametrów wędzenia. W zasadzie wystarczy ograniczony nadzór i utrzymywanie pracującej wędzarni w zasięgu obserwacji wzrokowej. Zacny sprzęt i wart poświęcenia uwagi podczas przemyśleń na temat wyboru rodzaju wędzarni.

Rozwiń opinię
Anna Starmach
Kucharka
Autorka książek kucharskich

GRILL REGAL S490 to najlepszy grill gazowy jakiego w życiu używałam. Grillowanie z jego pomocą to sama przyjemność. Doceniam go za wiele rzeczy: za solidne wykonanie, gigantyczny dwustronny ruszt, który pomieści obiad dla całej rodziny, a nawet sąsiadów i ich dzieci ;) Uwielbiam też opcje kuchenki bocznej i rusztu obrotowego. Wielość możliwości sprawia, że przyrządzane posiłki mogą być bardzo różnorodne. Kiedyś usłyszałam, ze grillowanie to męskie zajęcie, i tu się nie zgodzę, grillowanie tak pokochałam że mojego Regala nikomu nie oddam. ;) Polecam Ania Starmach

Rozwiń opinię
Kacper Salzman
Grill Master

Grille Broil King to topowe sprzęty. Solidnie wykonane, świetnie łapią i utrzymują temperaturę. Charakteryzują się też bardzo dobrą, równomierną dystrybucją ciepła.

Rozwiń opinię
Eliza Mórawska - Kmita
www.whiteplate.com
Autorka bloga whiteplate.com

Ten model [Baron 490] to był pierwszy profesjonalny grill, z jakiego zdarzyło nam się korzystać. Wcześniej grillowanie kojarzyło mi się ze smażeniem kiełbasy podanej z niedoprawionymi warzywami, tymczasem to urządzenie to prawdziwy zawodowiec. Używanie go jest łatwe, wszystkie elementy są starannie wykonane, łatwo się z nich korzysta. Model wyposażony jest w składaną, boczną kuchenkę, na której można coś podgrzać lub ugotować. Grill rozgrzewa się w niespełna 15 minut. Jego czyszczenie jest również bardzo proste.

Dzięki możliwości dokupienia dodatkowych elementów, takich jak np. kamień do pieczenia pizzy, można na grillu upiec pizzę lub bułki. Z tym urządzeniem grillowanie jest prawdziwą przyjemnością.

Polecam:)

Rozwiń opinię
Krzysztof Jankowski // Jankes
facebook.com/jankesofficial
dziennikarz muzyczny Radia Eska

Właśnie okazało się, że moje wcześniejsze romansowanie z grillowaniem nie miało sensu. I w sumie to nawet smakowało, było okej, ale paleta możliwości kończyła się na smażonej kiełbasie z cebulą. Czasem zaszalałem z kaszanką. Hmmm.. Teraz to co innego! Od kiedy wprowadził się do mnie Broil King moje grillowe życie nabrało sensu, smaku - jest po co żyć ;). W sumie kiełbasa z grilla jest teraz traktowana jako preludium, po czym wjeżdża cała kawalkada warzyw, owoców, ryb czy mięsiwa. Nigdy nie przypuszczałem, że moje kubki smakowe potrafią klaskać z zachwytu! Poza tym, Broil King to król w relacjach z sąsiadami. Po pierwszym wydaniu burgerów musiałem wprowadzić sąsiedzki rozkład jazdy bo korkowało się przed drzwiami. I co? I dobrze mi z tym. Nie wiedziałem, że mam tylu smacznych sąsiadów. 
Kończę bo idę grillować ;) Wam też radzę i polecam! ;)

Rozwiń opinię
Magda Grzebyk
www.krytykakulinarna.com
Autorka bloga Krytyka Kulinarna

Broil King to przede wszystkim jakość, ale również odpowiedź na potrzeby tych, którzy naprawdę spełniają się w kuchni. Ilość dodatków i dobrze przemyślanych rozwiązań sprawia, że mamy w ręku narzędzie o niemal nieograniczonych możliwościach, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Sprzęt - orkiestra!

Rozwiń opinię
Kinga Stępień
ladygugu.pl
Autorka bloga ladygugu.pl

Do zakupu grilla przymierzaliśmy się od 7 lat. Siódemka to ponoć szczęśliwa liczba i jeśli chodzi o nasz nowy nabytek, możemy to śmiało potwierdzić.  Wreszcie mam sprzęt, dzięki któremu z przyjemnością przenoszę moją kuchnię z domu na taras i bez skrupułów drażnię nozdrza sąsiadów. Jeśli ktoś się zastanawia, co zdecydowało, że po 7 latach w końcu zdecydowaliśmy, że to właśnie ten oto grill stanie na naszym tarasie, powiem wprost – lenistwo. Od początku wiedzieliśmy, że to po prostu musi być grill gazowy, bo z węglowego nie będziemy korzystać. Z drugim kryterium było już zdecydowanie trudniej, bo szukaliśmy sprzętu jak najlepszej jakości. Dopiero później wzięliśmy pod uwagę takie kwestie, jak wygoda grillowania, czy wpływ na zdrowie... na szczęście te również potwierdziły, że nasz grill Monarch 320 będzie dobrym wyborem. Dla mnie najważniejsze jest to, że jedzenie z grilla gazowego jest o wiele zdrowsze od tego, które przyrządza się na grillu węglowym. Po drugie, jedzenie pięknie pachnie grillem, ale w powietrzu nie unosi się woń hmm... wędzonki pomieszanej ze spalenizną. No i to, co dla mnie bardzo ważne – mogę sobie postawić grillana tarasie i chętnie z niego korzystamy, nie tylko w piękne, słoneczne dni, ale w każdą pogodę. Model Monarch 320 jest idealny dla naszej rodziny 2+2. Ale, i to nawet dla nas było zaskoczeniem, świetnie się sprawdził podczas niewielkiej (na 14 osób) imprezy urodzinowej w naszym ogrodzie, z grillem w roli głównej. Żaden z gości nie musiał długo czekać na swój posiłek; udało nam się przygotować steki, ryby, mięso, kiełbaski, mnóstwo warzyw. Wszystko sprawnie i smacznie, a do tego na świeżym powietrzu i bez zbędnego stania w kuchni. Podsumowując, wszyscy polubiliśmy się z naszym grillem - ja za szybkość, z jaką mogę przygotować posiłek dla całej rodziny, mój mąż za łatwość rozpalania, a moje dzieci… za przepyszną pizzę.

Rozwiń opinię

Czy masz już grilla Broil King?

Z wielką przyjemnością usłyszymy co myślisz o swoim grillu gazowym. Czy robisz na nim najlepsze steki w życiu? Prosimy poświęć chwilę, aby podzielić się z nami opinią, aby pomóc innym entuzjastom grillowania podjąć decyzję.