Kamil Wyka

Szef Kuchni Bacówka Radawa & SPA****

Grillowanie nigdy nie było dla mnie przyjemne, zawsze był problem ze stałą temperatura utrzymaniem ciepła oraz warunkami atmosferycznymi, które odgrywały kluczową rolę przy grillu węglowym. Od momentu kiedy zacząłem pracę na grillu gazowym Broil King do czego nie do końca byłem przekonany, zmieniłem całkowicie zdanie na temat grillowania grillem gazowym.Stało się to przyjemnością nie tylko dla mnie ale również dla zespołu z którym pracuje, zawsze niechętnie każdy szedł na grilla wiązało się to z długim czasem rozpalania, zdejmowanie rusztu i dokładaniem węgla. Teraz ten problem został rozwiązany nagrzanie grilla do żądanej temperatury to zaledwie kilka minut i możemy rozpoczynać pracę. Utrzymanie stałej temperatury świetnie sprawdza się przy grillowaniu steków i ryb gdzie niska temperatura pozwala cieszyć się Nam świetnym smakiem i wysmażeniem produktu. Świetnym rozwiązaniem jest również zastosowanie bocznej kuchenki gazowej na której możemy przygotować np sos. Z czystym sumieniem polecam grille Broil King, które naprawdę potrafią uzależnić.

Gotujmy razem! Zobacz przepisy tego twórcy
Przewiń do góry