Grille gastronomiczne Broil King

Grille gazowe Broil King to urządzenia, które świetnie sprawdzą się w na imprezach plenerowych, w hotelach i restauracjach. Wysoka jakoś materiałów, niezawodność i nowoczesne technologie powodują, że Broil King to świetny wybór w gastronomii.   

Grill gazowy od wielu lat bije na głowę grille węglowe w zastosowaniach gastronomicznych ze względu na:

  • łatwość rozpalenia --> wystarczy wcisnąć przycisk zapalarki

  • szybkość gotowości do pracy --> grill rozgrzewa się w 5/10 minut

  • równomierną temperaturę --> dobre grille gazowe posiadają równomierną temperaturę na całej powierzchni rusztu

  • precyzyjną kontrolę temperatury --> na grillu gazowym z pokrętłami obracającymi się o 180 stopni precyzyjnie ustawisz i szybko zmienisz temperaturę

  • większy przerób z mniejszej powierzchni rusztu, ze względu na krótszy czas pieczenia --> zamykana pokrywa, większa moc i lepsza kontrola 

  • niższy koszt użytkowania --> gaz jest tańszy od węgla

  • czystość grillowania i mniejszą ilość dymu --> brak brudnego węgla

  • ciągłość pracy --> butla z gazem wystarcza na wiele godzin. Nie trzeba dosypywać węgla. 

  • grill gazowy jest szybszy i prostszy w czyszczeniu --> grilla wystarczy przepalić, pokryć ruszt olejem i opróżnić tackę na tłuszcz. 

Z tych wszystkich względów zaoszczędzisz czas i pieniądze. Co najważniejsze przygotujesz doskonałe dania za każdym razem.

W naszej ofercie znajdują się grille gazowe, które pasują do zastosowań gastronomicznych. Są to Signet 390, Baron 590 oraz Regal S 590. Grille te posiadają ogromną powierzchnię rusztów, która jest kluczowa grillując dla większych grup. 

Regal™ S 590

wersja z kuchenką boczną i zestawem rożna

998383PL

Regal S 590

To opcja z większą ilością funkcji, czyli z kuchenką boczną oraz rożnem. Dzięki temu możemy podgrzać sosy, zupy oraz zrobić kawę i herbatę. Zestaw rożna obrotowego umożliwia przygotowanie w efektowny sposób różnego rodzaju mięs, np. kurczaków z bardzo małym udziałem grillującego. Ponieważ na rożnie dania robią się praktycznie same. 

Gastronomiczny grill gazowy Regal S590 wyposażony jest w duży ruszt główny o wymiarach 81x49 cm, na który składa się 5 dwustronnych rusztów żeliwnych. Ciężki ruszt zapewnia moc podczas grillowania. Oznacza to, że nie wychładza się po zetknięciu z zimnym mięsem oraz po otwarciu pokrywy. Materiał z którego jest wykonany gwarantuje wieloletnią trwałość i łatwość czyszczenia. W grillu znajduje się również górna półka o wymiarach 77x20,5 cm, na której moża grillować delikatne przystawki takie jak pieczywo z czosnkiem lub odkładać ugrillowane już dania, aby pozostały ciepłe. 

Regal S590 to grill o nowoczesnej stylistyce, który wpasuje się dobrze do grillowych chat, tarasów, altan.

Baron™ 590

wersja z kuchenką boczną i zestawem rożna

876283PL

Zobacz
w rozszerzonej rzeczywistości AR

Baron 590

Seria grilli gazowych Baron od lata znajduje się na czele najpopularniejszych grill marki Broil King. Wersja oznaczona symbolem 590, wyróżnia się swoimi nieprzeciętnymi gabarytami.

Baron 590 posiada 5 dwurzędowych palników Dual-Tube™, które rozgrzewają urządzenie z łatwością, pozwalając osiągnąć temperaturę nawet 350°C, dzięki czemu w 3 minuty można upiec pizzę - dokładnie tak jak w piecu kamiennym. Bardzo dużą powierzchnię grillowania 81x44 cm, zapewniają masywne dwustronne ruszty żeliwne, których w tym wariancie jest aż pięć i każdy z nich można ustawić dowolnie, w zależności od potrzeb. Szeroka półka górna dostarcza kolejne 80x17 cm miejsca na podgrzewanie ugrillowanych już potraw lub przygotowanie innych dań np. zapiekanek lub kukurydzy. Duże stalowe półki doskonale sprawdzają się jako blaty robocze do przygotowania potraw, komponowania burgerów i nadaniu ostatecznego wyglądu dań przed podaniem.

Baron 590 to grill obok, którego trudno przejść obojętnie, posiada również zestaw rożna obrotowego oraz kuchenką boczną.

Signet 320

Gastronomiczny grill Signet 320 to wybór dla osób poszukujących prostoty i skoncentrowanych tylko na grillowaniu. Ponieważ ten model nie posiada kuchenki i rożna. 

W tym grillu gazowym zastosowane zostały dwustronne ruszta wykonane z żeliwa. Fantastycznie asymilują ciepło i je oddają. Wyjątkowe w tym grillu gastronomicznym są ruszta, które można położyć pod kątem. Ustawienie dwustronnych rusztów żeliwnych pod kątem w pozycji rynienkowej odprowadza nadmiar tłuszczu oraz zapobiega powstawaniu nadmiernych płomieni, które mogą opalić danie. Ponieważ tłuszcz nie przypala się na aromatyzerach. Jest to szczególnie ważne jeżeli grillujemy tłuste potrawy, takie jak karkówka lub kiełbasa. Powierzchnia głównego rusztu to 65 x 38 cm. Powierzchnia górnej półki to 60 x 26 cm. Duża górna półka to świetne miejsce na ugrillowane już potrawy. Pozostają w cieple i są gotowe do serwowania. Na górnym ruszcie można również grillować delikatne warzywa.

Grille gazowe Broil King cenione są na rynku ze względu na niezawodność wynikającą z jakości. W przypadku problemów, szybko reagujemy ponieważ mamy wyszkolonych specjalistów oraz magaznyn części zamiennych w Polsce. Wiemy jak ważna jest niezawodność w biznesie.

KEG 5000

Może być sporym zaskoczeniem zaproponowanie w tym zestawieniu przedstawiciela grilli węglowych KEG, jednak rozmiar nie zawsze ma znaczenie ;)

Ten niepozorny grill cechuje się fantastyczną wydajnością w przygotowywaniu dużych porcji mięs. Grille typu Kamado - w Polsce szerzej znane jako grille ceramiczne, zasilane są węglem drzewnym. Konstrukcja przypominająca termos doskonale izoluje, dzięki czemu straty ciepła sa minimalne, co przekłada się na utrzymywanie wysokiej temperatury przez długi czas, jednocześnie przy bardzo wolnym wypalaniu węgla. Wysoka budowa pokrywy sprawia, że rozgrzane i wilgotne powietrze swobodnie krąży wewnątrz grilla, opiekając potrawy podobnie jak termoobieg w tradycyjnym piecu. Swobodny przepływ wilgotnego powietrza sprawia, że mięso jest soczyste i aromatyczne. Tego typu grille fantastycznie sprawdzają się do pieczenia dużych kawałków mięs, takich jak karkówka lub żeberka. Z tego właśnie względu doskonale sprawdzają się jako grill gastronomiczny. Nie musimy dzielić dużych porcji mięsa na mniejsze kawałki, wystarczy je odpowiednio wcześniej zamarynować i wrzucamy na ruszt. Takie duże porcje pieczonych mięs efektownie wyglądaja na stole i są dodatkową atrakcją, gdy każdy może samodzielnie podejść i odkroić sobie porcję, taką na jaką ma ochotę. 

Grill KEG 5000 wyposażony jest w duży żeliwny ruszt o średnicy 48 cm oraz szyber pozwalający na regulowanie przepływu powietrza.


Znajdź sklep blisko siebie

Przewiń do góry