W ofercie Broil King znajduje się również grill KEG w stylu komado, który zasilany jest węglem. Dzięki otworom Roto-Dratf™ możliwa jest kontrola przepływu powietrza wewnątrz grilla, a co za tym idzie - temperatury, co jest niespotykane w grillach węglowych.

Zastosowanie stalowej, izolowanej konstrukcji powoduje, że na tym grillu można grillować steki w bardzo wysokich temperaturach i piec pizzę na kamieniu szamotowym wykorzystując drewno. Grille na węgiel KEG są ceramiczne, dzięki czemu nie nagrzewają się do wysokich temperatur, co powoduje, że są bezpieczniejsze w użytkowaniu - nie ma prawdopodobieństwa, że pękną od temperatury lub uderzenia.

Grill zasilany węglem KEG jest termicznie bardziej wydajny (2.5x) oraz dzięki swojej zastosowanej konstrukcji i izolacji wymaga dużo mniej węgla. A dodatkowo wykonanie ze stali powoduje, że w grilla nie wsiąkają zapachy.

Rozwiń opis
Quiz - Broil King

Nie wiesz jaki grill wybrać?

Wypełnij quiz i znajdź właściwy grill

Przejdź do pomocnika

Przewiń do góry