Węgiel

W ofercie Broil King znajduje się również grill KEG w stylu komado, który zasilany jest węglem. Dzięki zastosowaniu otworom Roto-Dratf™ umożliwiają kontrolę przepływu powietrza wewnątrz grilla, czyli precyzyjnie można kontrolować temperaturę, co jest niespotykane w grillach węglowych.  

Zastosowanie stalowej, izolowanej konstrukcji powoduje, że na tym grillu można grillować steki w bardzo wysokich temperaturach i piec pizzę na kamieniu szamotowym wykorzystując drewno. Grille na węgiel KEG są ceramiczne, dzięki czemu nie nagrzewa się do wysokich temperatur co powoduje, że jest bezpieczniejszy w użytkowaniu - nie ma prawdopodobieństwa, że pęknie od temperatury lub uderzenia.

Grill zasilany węglem KEG jest termicznie bardziej wydajny (2.5x) oraz dzięki swojej zastosowanej konstrukcji i izolacji wymaga dużo mniej węgla. A dodatkowo wykonanie ze stali powoduje, że w grilla nie wsiąkają zapachy.

 

Rozwiń opis

Nie wiesz jaki grill wybrać?

Wypełnij quiz i znajdź właściwy grill

Przejdź do pomocnika