Grille KEG to wielofunkcyjne urządzenia, które umożliwiają grillowanie, wędzenie oraz pieczenie. W procesie ich produkcji dużą rolę odegrał japoński styl Kamado charakteryzujący się przyrządzaniem potraw w ceramicznych naczyniach. W przeciwieństwie do urządzeń w całości ceramicznych, grille Keg posiadają jednak korpus wykonany z podwójnych ścianek stali szlachetnej wypełnionych izolacją. Dzięki temu nie nagrzewają się mocno, umożliwiając bezpieczne grillowanie i niwelując ryzyko pęknięcia. Grille KEG bardzo dobrze utrzymują ciepło, zapewniając doskonałe warunki dla grillowanych potraw. Zastosowane otwory Roto-Draft™ pozwalają na monitorowanie przepływu powietrza wewnątrz grilla, a co za tym idzie precyzyjną kontrolę temperatury. Pozwala to na wielogodzinne wędzenie z zachowaniem bardzo wysokiej wilgotności. Wybierz grilla węglowego KEG i otwórz się na nowe możliwości. 

Quiz - Broil King

Nie wiesz jaki grill wybrać?

Wypełnij quiz i znajdź właściwy grill

Przejdź do pomocnika

Przewiń do góry