NACHOS Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ PULLED PORK - PRZEPIS

Przygotuj szarpaną wieprzowinę do perfekcji, a następnie wypróbuj szybką i smaczną przystawkę, doskonałą na imprezy i podczas oglądania meczu.

Wieprzowina z grilla - czas przygotowania: 20 minut

Porcja dla: 6-8 osób
Trudność: 1/5
Czas pieczenia: 15 minut

 

GRILLOWANA WIEPRZOWINA SKŁADNIKI:

2 opakowania nachos
3 szklanki tzw. pulled pork, (inaczej wieprzowina szarpana, która idealnie nadaje się jako mięso wieprzowe na grilla)
1 szklanka zielonej cebuli
1 szklanka pokrojonych w kostkę pomidorów
1/4 szklanki posiekanej w kolendry
1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek poblano. Można je zastąpić zieloną papryką.
1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek peperoncinio bez pestek
3 szklanki sera owczekgo
Sos Hoisin - słodko-pikantny sos sporządzany na bazie soi i śliwek

 

JAK PRZYGOTOWAĆ NACHOS Z WIEPRZOWINĄ PULLED PORK ?

  1. W swojej ulubionej brytfannie umieść warstwę chipsów nachos, a następnie posyp ją na zieloną cebulką, pomidorami, papryką, peperoncinio, kolendrą, wieprzowiną i serem. Skrop sosem hoisin.
  2. Rozgrzej grill na HIGH przez 15 minut, a następnie umieść brytfannę z nachos bezpośrednio na ruszcie. Zredukuj temperaturę z pokrętłem ustawionym w połowie i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż ser się roztopi i uzyska złoty kolor.
  3. Podaj z salsą, guacamole i śmietaną. 

Jeśli lubicie miękkie mięso wieprzowe to możecie je przyrządzać na grillu na różne sposoby. Co jakiś czas publikujemy kolejne przepisy na wieprzowinę z grilla. Zachęcamy więc do przeglądania naszego serwisu.

 

Nachos z szarpaną wieprzowiną pulled pork

Smacznego !

Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.

 

WYKORZYSTANE AKCESORIA

kliknij w zdjęcie i zobacz

Podobał Ci się artykuł? Podziel się nim ze znajomymi!

ŚLEDŹ NASZ INSTAGRAM

@broilkingpl

POPULARNE TAGI

Dołącz do grupy entuzjastów grillowania.
  • Najnowsze przepisy na grilla
  • Porady i wskazówki o sztuce grillowania
  • Maksymalnie jeden mail tygodniowo
  • Informacje dotyczące nowości produktowych
  • Szybki i prosty sposób wypisania się
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c.
Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (Dz. Urz. UE.L 2016 Nr 119, str. 1) informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agrimpex Griluj i Gotuj s.c. ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, nr tel. 16 623 61 72, adres email: rodo@broilking.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 a) oraz f) ww. Rozporządzenia, w celu realizacji usługi newsletter.
  3. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania  oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i prawo do przenoszenia danych.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  5. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  6. Niniejsze dane będą przetwarzane przez okres do momentu wycofania zgody.
  7. Podanie danych osobowych jest fakultatywne, jednakże brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację kontaktu.
  8. Podane dane nie będą podlegały profilowaniu.