NACHOS Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ PULLED PORK - PRZEPIS

Wieprzowina z grilla - czas przygotowania: 20 minut
Porcja dla: 6-8 osób
Trudność: 1/5
Czas pieczenia: 15 minut
GRILLOWANA WIEPRZOWINA SKŁADNIKI:
- 2 opakowania nachos
- 3 szklanki tzw. pulled pork, (inaczej wieprzowina szarpana, która idealnie nadaje się jako mięso wieprzowe na grilla)
- 1 szklanka zielonej cebuli
- 1 szklanka pokrojonych w kostkę pomidorów
- 1/4 szklanki posiekanej w kolendry
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek poblano. Można je zastąpić zieloną papryką.
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek peperoncinio bez pestek
- 3 szklanki sera owczekgo
- Sos Hoisin - słodko-pikantny sos sporządzany na bazie soi i śliwek
JAK PRZYGOTOWAĆ NACHOS Z WIEPRZOWINĄ PULLED PORK?
- W swojej ulubionej brytfannie umieść warstwę chipsów nachos, a następnie posyp ją na zieloną cebulką, pomidorami, papryką, peperoncinio, kolendrą, wieprzowiną i serem. Skrop sosem hoisin.
- Rozgrzej grill na HIGH przez 15 minut, a następnie umieść brytfannę z nachos bezpośrednio na ruszcie. Zredukuj temperaturę z pokrętłem ustawionym w połowie i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż ser się roztopi i uzyska złoty kolor.
- Podaj z salsą, guacamole i śmietaną.
Jeśli lubicie miękkie mięso wieprzowe to możecie je przyrządzać na grillu na różne sposoby. Co jakiś czas publikujemy kolejne przepisy na wieprzowinę z grilla. Zachęcamy więc do przeglądania naszego serwisu.
Nachos z szarpaną wieprzowiną pulled pork
Smacznego !
Kucharz Broil King
Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.
WYKORZYSTANE AKCESORIA
kliknij w zdjęcie i zobacz