Pimientos de Padrón na grillu - przepis

flame

Metoda przyrządzenia:

Grillowanie
food tray

Typ posiłku:

Warzywa
restaurant

Rodzaj posiłku:

Dodatki
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

10 min. / 10 min.

plate

Ilość osób:

2
hat

Poziom trudności:

Łatwy
Strona rusztu rynienkowa

Strona rusztów rynienkowa

TAK
Strona rusztu stożkowa

Strona rusztów stożkowa

TAK
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

250

Pimientos de Padrón to małe zielone papryczki pochodzące z Hiszpanii, które są doskonałe na grillu. Podawane z lekką solą morską, stanowią pyszną przekąskę, która świetnie komponuje się z kieliszkiem wina.

 

 

Michał Piotrów

Specjalista produktowy Broil King

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI POTRZEBNA NA PIMIENTOS DE PADÓN:

  • Zielone papryczki pimientos de padrón 
  • oliwa z oliwek
  • sól
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie papryczek Pimientos de Padrón

Umyj papryczki w wodzie, następnie wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowy. Umieść papryczki w misce, następnie obficie polej oliwą z oliwek i wymieszaj. 

Grillowanie papryczek

Rozgrzej grill do temperatury 200/250 stopnii, ułóż ruszt w pozycji rynienkowej i wysyp na niego papryczki. Po ich zbrązowieniu na zewnątrz są gotowe. 

Podawanie

Przełóż papryczki do naczynia na którym podasz je gościom. Posyp je gruboziarnistą solą. Papryczki pimientos de padrón to fantastyczny starter i przekąska, do której pasuje piwo. Uważaj na ostre papryczki, które mogą się znaleźć w tym hiszpańskim przysmaku.

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI POTRZEBNA NA PIMIENTOS DE PADÓN:

  • Zielone papryczki pimientos de padrón 
  • oliwa z oliwek
  • sól
recipe mask
Przewiń do góry