W dziedzinie grillowanych potraw mamy dużo możliwości. Od klasycznego mięsa po zdrowe warzywa. Jak przygotować je najlepiej? Istnieje wiele sposobów. Nasze przepisy na warzywa z grilla są idealną podpowiedzią.

Grillowane warzywa z powodzeniem można faszerować, tworząc tym samym całkowicie nową potrawę. Warzywa na grilla świetnie smakują z dodatkiem dressingu lub dipu. Można zastosować tu prostą mieszankę majonezu z jogurtem greckim lub pokusić się o stworzenie prawdziwego sosu tzatziki. Warto zadać sobie pytanie, jakie warzywa na grilla są najlepszym wyborem? Można tu wskazać cukinię, paprykę czy bakłażan. Pokrojone w grube plastry i odpowiednio przyprawione, będą smacznym dodatkiem lub daniem głównym. Opłaci się również pomyśleć o cebuli, ziemniakach czy pieczarkach.

Wykorzystywanie różnych sposobów podania typu szaszłyk lub mieszanka na gorąco, nie tylko wzbogaci stół biesiadny, ale również zachwyci gości. Grillowanie warzyw nie wymaga wielu umiejętności. Tajemnica tkwi w odpowiednim przygotowaniu i marynacie. Zachęcamy do sprawdzenia dostępnych propozycji na nietuzinkowe podejście do warzyw z grilla. Na naszej stronie czeka na Was mnóstwo przepisów na zdrowe potrawy z grilla. 

Zobacz Najnowsze wpisy!
Głodny nowych wrażeń Obserwuj naszego instagrama
Przewiń do góry