Przepis na bułki z serem i kiełbasą z grilla

flame

Metoda przyrządzenia:

Smażenie
food tray

Typ posiłku:

Inne
restaurant

Rodzaj posiłku:

Śniadanie
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

15 min. / 15 min.

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

200°C
Różnorodne bułki serwowane z wieloma dodatkami jemy chętnie zarówno na śniadania, jak i kolacje. To, za co kochamy je najbardziej, to niesamowita chrupkość, którą łatwo uzyskać przygotowując bułki na grillu gazowym. Dzisiejszy przepis na bułki z serem i kiełbasą z grilla to propozycja potrawy, którą cechuje prostota i autentyczność smaków. Zaopatrz się w kilka składników i stwórz danie, które zaskoczy smakiem nawet wyjątkowo wymagających smakoszy.

Grill Master Broil King

Polskie przepisy

Potrzebne składniki

Bułki z grilla z serem i kiełbasą:

  • 4 bułki
  • 4 kiełbasy
  • ser raclette (opcjonalnie inny tłusty i wyrazisty ser)
  • 1 duża cebula
  • olej roślinny
  • ketchup
  • musztarda
recipe mask

Sposób przygotowania

Składniki do bułek z grilla - przygotowanie

Przyrządzenie chrupiących bułek na grillu rozpocznij od przygotowania składników. Cebulkę posiekaj w drobną kostkę. Bułki przekrój na pół wzdłuż dłuższej krawędzi. Podobnie postępuj z kiełbasami, następnie pozbądź się otaczających je osłonek. Ser raclette pokrój w dosyć grube (około 0,5cm plastry). Jeśli chcesz, możesz użyć innego sera, pamiętaj jednak, by był dość tłusty i miał mocny, wyrazisty smak. Dobrze sprawdzi się mozarella, ementaler, gouda, camembert czy gorgonzola.

Bułki z grilla - formowanie

Umieść plastry sera żółtego na bułkach, na nich układaj kiełbasy. Dociśnij je widelcem tak, by zajmowały prawie całą powierzchnię bułki.


Grillowanie bułek

Umieść na grillu płytę (gładką stroną) lub planchę żeliwną. Rozgrzej grilla do temperatury 200°C. Na odrobinie oleju podsmaż cebulkę do uzyskania złocistego koloru. Kolejny krok to grillowanie bułek. Umieść je na płycie kiełbasą do dołu, tak by dobrze się podsmażyła i była chrupiąca. Za pomocą łopatki odkładaj gotowe bułki na górną półkę grilla. Dzięki temu będą delikatnie przypieczone i zachowają ciepło przed podaniem.

Sposób podania

Ugrillowane bułki polej ketchupem oraz musztardą i posyp chrupiącą cebulką. Smacznego!

Potrzebne składniki

Bułki z grilla z serem i kiełbasą:

  • 4 bułki
  • 4 kiełbasy
  • ser raclette (opcjonalnie inny tłusty i wyrazisty ser)
  • 1 duża cebula
  • olej roślinny
  • ketchup
  • musztarda
recipe mask
Przewiń do góry