Przepis na pieczarki z grilla nadziewane chorizo

flame

Metoda przyrządzenia:

Grillowanie
food tray

Typ posiłku:

Warzywa
restaurant

Rodzaj posiłku:

Dodatki
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

10 min. / 10 min.

plate

Ilość osób:

6
hat

Poziom trudności:

Łatwy

Soczyste pieczarki nadziewane wyrazistą w smaku kiełbasą chorizo, a to wszystko schowane pod pierzynką z lekko kwaskowatego sera cheddar. Brzmi smacznie, prawda? A wiesz jakie jest proste w wykonaniu! Potrzebujesz dosłownie kilku składników oraz 10 minut Twojego czasu. Odpal swój grill i zorganizuj swoim gościom wspaniałą ucztę! Pieczarki będą do tego idealnym wstępem. 

Ben Street

Dyrektor Kulinarny Broil King

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI:

  • 500g brązowych pieczarek
  • 2 kiełbasy chorizo
  • 2 plastry wędzonego sera Cheddar (lub zwykłego) 
  • pęczek pietruszki
recipe mask

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA NADZIEWANYCH PIECZAREK NA GRILLU GAZOWYM

Odpal grill, ustaw pokrętła w pozycji MEDIUM i rozgrzej do temperatury 215°C. W międzyczasie przygotuj składniki. Dokładnie wyczyść pieczarki i oderwij z nich nóżki, potrzebne są tylko kapelusze. Z chorizo zdejmij osłonę i pokrój w kostkę. Dodaj po łyżeczce chorizo do każdej pieczarki. 

 

Pieczarki ułóż w brytfannie do grillowania. Grilluj przez 6 do 8 minut z zamkniętą pokrywą. Po tym czasie na wierzch każdej pieczarki połóż około 1cm plasterek sera. Odczekaj 1-2 minuty do roztopienia się sera i zdejmij brytfannę z grilla.

 

Pieczarki podawaj zaraz po przygotowaniu posypane solidną porcją pietruszki. 

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI:

  • 500g brązowych pieczarek
  • 2 kiełbasy chorizo
  • 2 plastry wędzonego sera Cheddar (lub zwykłego) 
  • pęczek pietruszki
recipe mask
Przewiń do góry