Akademia grillowania - rozpocznij przygodę z fantastycznym smakiem

Witaj w Akademii Grillowania, miejscu stworzonym z myślą o pasjonatach wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, pragnących zgłębić tajniki przygotowywania doskonałych potraw na grillu. W naszej Akademii otrzymasz szereg wskazówek, poznasz triki i techniki, które uczynią Twoje grillowane dania niezapomnianymi dla każdego, kto ich spróbuje. Dzięki zdobytym informacjom podniesiesz poziom swoich kulinarnych umiejętności, a także odkryjesz pasję do tworzenia wyjątkowych potraw. Nabyta wiedza przyda Ci się nie tylko w trakcie grillowania posiłków, ale również w codziennym życiu, podczas przyrządzania potraw w kuchni.
Dołącz do naszej społeczności entuzjastów grillowanych potraw i dowiedz się jak grillować, by każdy posiłek stał się wyjątkowym doznaniem kulinarnym!

Jak dobrze grillować?

Ucz się od najlepszych! Oto zasady grillowania prosto od doświadczonych Grillmasterów
  • TAJEMNICA UDANEGO GRILLOWANIA TKWI W ZNAJOMOŚCI DWÓCH TECHNIK: GRILLOWANIA POŚREDNIEGO I BEZPOŚREDNIEGO. Grillowanie bezpośrednio nad żarem pozwali Ci uzyskać skarmelizowaną skórkę, natomiast grillowanie pośrednie umożliwi upieczenie produktu w środku.
  • SKUTECZNE GRILLOWANIE WYMAGA WCZEŚNIEJSZEGO NAGRZANIA GRILLA. Istotne jest, aby dać mu czas na osiągnięcie odpowiedniej temperatury. Należy odczekać około 5 minut od momentu, kiedy termometr wskaże pożądaną temperaturę. To zagwarantuje, że grill będzie odpowiednio rozgrzany i gotowy do użytku.
  • DOBRE MIĘSO NIE POTRZEBUJE WIELU PRZYPRAW. Zasada ta tyczy się zwłaszcza wołowiny. Sól i pieprz wystarcza, by podkreślić jej naturalny smak i zachować jej charakter.
  • SOLANKA TO DOSKONAŁA MARYNATA DO MIĘSA. Wystarczy 80-100 g soli na litr wody, aby wypełnić mięso smakiem. Aby uzyskać pożądany smak, do solanki dodać można ulubione przyprawy. Zagotuj solankę z przyprawami, ostudź i zamocz mięso na kilka godzin lub dni. Solanka przeniknie jego strukturę, nadając mu intensywny smak.
  • NIE NALEŻY BAĆ SIĘ SOLI. Stek nie będzie twardy, nawet jeżeli doda się jej na kilka godzin przed grillowaniem. Sól pomaga osuszyć wierzchnią warstwę mięsa, co pogłębia karmelizację podczas grillowania. Dodanie soli do steka daje przepiękny sear.
  • JEDYNĄ SŁODKĄ RZECZĄ, JAKĄ NALEŻY GRILLOWAĆ, SĄ OWOCE. Jeśli chcesz uzyskać mięso o słodkim smaku, dodaj słodycz już po grillowaniu. W ten sposób unikniesz przypalenia i utraty naturalnego smaku mięsa. 

Akademia Grillowania - źródło wiedzy na temat grillowania

Dowiedz się, jak grillować
Doskonały grill - najlepsze rezultaty

W Akademii Grillowania oferujemy warsztaty z użyciem profesjonalnych grilli gazowych Broil King. Te zaawansowane urządzenia wyposażone są w wiele funkcjonalnych rozwiązań, które umożliwiają stworzenie wyjątkowo pysznych i aromatycznych potraw z wykorzystaniem wielu technik kulinarnych. Grille gazowe Broil King charakteryzują się również wygodą w obsłudze. Uruchamia się je jednym przyciskiem, a szybka i precyzyjna kontrola temperatury pozwala na uzyskanie pożądanych rezultatów na talerzu.
Dawka teorii – jak grillować, by zostać mistrzem?

Akademia Grillowania dostarczy Ci mnóstwo teoretycznej wiedzy na temat przygotowywania poszczególnych składników, optymalnych dla nich temperatur oraz technik grillowania. Zaskoczymy Cię również niejednym przepisem. Wszystkie potrawy, które tworzymy, są bowiem przygotowywane z wyselekcjonowanych składników, a poszczególne ich połączenia gwarantują doznania smakowe, które zaskakują nawet największych koneserów! Zdobyta wiedza pozwoli Ci osiągnąć mistrzostwo w sztuce grillowania oraz wzbogaci Twoje codzienne kulinarne przygody.
Grilluj z najlepszymi! - praktyka czyni mistrza

Duża wiedza na temat grillowania przynosi mnóstwo korzyści. Niezwykle ważne jest jednak sprawdzenie jej w praktyce. W Akademii Grillowania oferujemy nie tylko teoretyczną wiedzę, ale również warsztaty z najlepszymi Grillmasterami. Pozwolą Ci one namacalnie przekonać się, co znaczy mistrzowskie grillowanie. Chcesz wiedzieć, jak grillować, by stale podnosić swoje umiejętności? Dołącz więc do nas i odkryj nowe smaki i techniki pod okiem doświadczonych ekspertów!

Sprawdź przepisy na grilla i zostań mistrzem grillowania

Odkryj nasze niesamowite przepisy na grillowane dania, które wzbogacą Twoje kulinarne doświadczenia. Każdy przepis stanowi dokładnie przemyślaną kompozycję składników i przypraw, dzięki czemu potrawy z grilla dostarczają niezapomnianych doznań smakowych. Jesteś fanem soczystych steków, delikatnego mięsa drobiowego, a może na Twoim talerzu lądują zazwyczaj grillowane warzywa? Bez względu na to, jak grillujesz, w Akademii Grillowania zawsze znajdziesz warsztaty dla siebie!

Gotowy na podbój świata grillowania?

Dołącz do nas podczas warsztatów!

Zaplanuj kurs grillowania już dziś!

ZAPISZ SIĘ NA KURS

i rozpocznij podróż po świecie wyjątkowych smaków i aromatów za pomocą jednego kliknięcia!
Przewiń do góry