- Broil King®
- Akcesoria
- Sekrety mistrza grilla Inne akcesoria do grillowania
- Pierścień do woka na kuchenkę boczną



















Pierścień do woka na kuchenkę boczną
Indeks: 69719
Producent:


















Stalowy pierścień do woka to praktyczne akcesorium, które ułatwia przygotowanie na kuchence bocznej grilla dań typu stir-fry i innych potraw inspirowanych kuchnią azjatycką. Przemyślana konstrukcja gwarantuje szybki montaż, wystarczy wyjąć żeliwną kratkę lub stalowy ruszt z palnika i włożyć pierścień w ich miejsce, tworząc solidną bazę pod wok. Wyprofilowany otwór skutecznie utrzymuje wok w miejscu, zapobiegając jego przesuwaniu np. podczas intensywnego mieszania składników. Stworzony z myślą o woku żeliwnym Broil King #69710, ale pasuje również do innych woków ze stali węglowej z zaokrąglonym dnem o zbliżonej średnicy. Wykonanie z wysokiej jakości stali szlachetnej zapewnia trwałość i przystosowanie do użytkowania w wysokich temperaturach. Pierścień można z łatwością przenosić (również wtedy, gdy jest gorący) za pomocą uchwytu wielofunkcyjnego #60745.

Do korzystania z akcesorium nie potrzebujesz żadnych narzędzi. Wystarczy wyjąć kratkę lub stalowy ruszt z palnika bocznego, w ich miejsce włożyć pierścień* i od razu rozpocząć gotowanie w woku. Szybko, wygodnie i bez komplikacji.
*Z łatwością zrobisz to za pomocą uchwytu wielofunkcyjnego.

Przemyślana konstrukcja z wyprofilowanym otworem skutecznie utrzymuje i stabilizuje wok na kuchence bocznej grilla, zapobiegając jego przesuwaniu się nawet podczas intensywnego mieszania składników.

Pierścień zaprojektowano z myślą o woku żeliwnym Broil King #69710, lecz równie dobrze sprawdzi się z innymi naczyniami z zaokrąglonym dnem o zbliżonej średnicy.

Stal szlachetna gwarantuje odporność na wysokie temperatury i intensywne użytkowanie. Nawet podczas częstego i długiego smażenia pierścień nie odkształca się i doskonale utrzymuje wok.

Gładka, niechłonąca tłuszczu powierzchnia bez trudno dostępnych miejsc sprawia, że pierścień jest wyjątkowo łatwy i szybki do utrzymania w czystości. Po gotowaniu wystarczy przetrzeć go ściereczką lub gąbką.