Cytrusowe wino grzane

Czas przygotowania: 5 minut
Dla: 4-6 osób
Trudność: 2/5
Czas gotowania: 15 minut
SKŁADNIKI NA CYTRUSOWE GRZANE WINO
- 1 butelka (750 mililitrów) czerwonego wytrawnego wina
- 60 mililitrów Aperol'u
- 60 mililitrów miodu
- 1 pomarańcza pokrojona w plasterki
- 2 sztuk anyżu gwiaździstego
- 3 laski cynamonu
JAK PRZYGOTOWAĆ CYTRUSOWE GRZANE WINO?
Połącz czerwone wino, Aperol, miód, plastry pomarańczy, laski cynamonu, 2 gałki anyżu w brytfannie do żeberek. Podgrzej wszystkie składniki z pokrętłami palników na grillu ustawionymi w połowie do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ustawienie pokręteł do minimum i przykryj. Podawaj z plasterkami pomarańczy, goździkami i laskami cynamonu.
Wydrukuj przepis