Gorąca czekolada z piankami marshmallow

Czas przygotowania: 5 minut
Dla: 6-8 osób
Trudność: 2/5
Czas gotowania: 15 minut
PRZEPIS NA GORĄCĄ CZEKOLADĘ:
- 2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
- 1 szklanka białego cukru
- 6 szklanek śmietany 18%
- 2 szklanki mleka 2%
- 4 łyżeczek wanilii
- 1/2 szklanki kanadyjskiego syropu klonowego
- Pianki marshmallows wedle uznania
- Bita śmietana wedle uznania
- Cynamon wedle uznania
Jak przyrządzić gorącą czekoladę do której znakomicie pasują pianki z grilla?
Połącz kakao w proszku, cukier, śmietanę, mleko, wanilię i syrop kolonowy w żeliwnej brytfannie do żeberek. Podgrzej wszystkie składniki z pokrętłami palników na grillu ustawionymi w połowie do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ustawienie pokręteł do minimum i przykryj. Podawaj z bitą śmietaną, piankami marshmallows i posyp cynamonem.
Na zdrowie !
Kucharz Broil King
Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.
WYKORZYSTANE AKCESORIA
kliknij w zdjęcie i zobacz