Grillowane banany - przepis

Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 10 minut
SKŁADNIKI:
- 2 banany
- gorzka czekolada
do podania - opcjonalnie - ale polecamy!
- lody waniliowe
- kwaśne owoce - porzeczki, maliny, wiśnie
- płatki migdałów
Banany grilluj pośrednio, najlepiej na środkowej części rusztu po stronie rynienkowej. W tym celu zewnętrzne palniki ustaw w pozycji średniej a środkowe na których grillujesz owoce w pozycji słabej.
Przytnij łodygę bananów i przekrój je wzdłuż na połowę. Wciśnij w banana pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę. Ułóż na grillu skórka do dołu. Grilluj około 10 minut, banany są gotowe, gdy miąższ zaczyna odchodzić od skórki, a czekolada się roztopi.
Wykorzystując szeroką łopatkę, przenieś banany na talerz. Już w takiej formie są pyszne ale jeżeli chcesz wywołać efekt WOW ?! Przygotuj dosłownie 1-2 łyżki soku z owoców czyli przetrzyj je przez małe sitko i zaopatrz się w lody ;) Ciepłe banany podaj z gałką lodów, polane sokiem z dodatkiem owoców.
Smacznego !
Kucharz Broil King
Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.
WYKORZYSTANE AKCESORIA
kliknij w zdjęcie i zobacz