GORĄCY CYDR JABŁKOWY – PRZEPIS

flame

Metoda przyrządzenia:

Gotowanie
food tray

Typ posiłku:

Napoje
restaurant

Rodzaj posiłku:

Napoje
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

5 min. / 15 min.

plate

Ilość osób:

12
hat

Poziom trudności:

Łatwy
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

200

Świąteczny cydr jabłkowy to idealny napój na chłodne dni - aromatyczny, rozgrzewający i prosty w przygotowaniu nawet na grillu. Sprawdzi się zarówno podczas zimowego spaceru, jak i rodzinnych chwil na świeżym powietrzu. W wersji bezalkoholowej będzie doskonały także dla dzieci. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się jego smakiem przy ognisku, podczas lepienia bałwana czy odpoczynku po łyżwach.

Inny

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI NA CYDR JABŁKOWY:

  • 3 litry cydru jabłkowego (klasycznego lub bezalkoholowego)
  • 2 jabłka pokrojone w cienkie plastry
  • 3 sztuki anyżu gwiazdkowego
  • 2 laski cynamonu
recipe mask

Sposób przygotowania

JAK PRZYGOTOWAĆ CYDR?

Przepis na cydr z jabłek jest bardzo prosty. Wymieszaj cydr, jabłka, anyż, cynamon w żeliwnej brytfannie do żeberek. Podgrzej wszystkie składniki z pokrętłami palników ustawionymi w połowie i pozostaw do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ustawienie pokręteł do minimum i przykryj. Podając cydr do picia, dodaj goździki.

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI NA CYDR JABŁKOWY:

  • 3 litry cydru jabłkowego (klasycznego lub bezalkoholowego)
  • 2 jabłka pokrojone w cienkie plastry
  • 3 sztuki anyżu gwiazdkowego
  • 2 laski cynamonu
recipe mask