- Broil King®
- Przepisy
- Napoje
- GORĄCY CYDR JABŁKOWY – PRZEPIS
GORĄCY CYDR JABŁKOWY – PRZEPIS

Metoda przyrządzenia:
GotowanieTyp posiłku:
NapojeRodzaj posiłku:
NapojeCzas przygotowania / Czas gotowania:
5 min. / 15 min.
Ilość osób:
12Poziom trudności:
ŁatwyTemperatura w grillu (°C)
200Świąteczny cydr jabłkowy to idealny napój na chłodne dni - aromatyczny, rozgrzewający i prosty w przygotowaniu nawet na grillu. Sprawdzi się zarówno podczas zimowego spaceru, jak i rodzinnych chwil na świeżym powietrzu. W wersji bezalkoholowej będzie doskonały także dla dzieci. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się jego smakiem przy ognisku, podczas lepienia bałwana czy odpoczynku po łyżwach.

Inny
Potrzebne składniki
SKŁADNIKI NA CYDR JABŁKOWY:
- 3 litry cydru jabłkowego (klasycznego lub bezalkoholowego)
- 2 jabłka pokrojone w cienkie plastry
- 3 sztuki anyżu gwiazdkowego
- 2 laski cynamonu

Sposób przygotowania
JAK PRZYGOTOWAĆ CYDR?
Przepis na cydr z jabłek jest bardzo prosty. Wymieszaj cydr, jabłka, anyż, cynamon w żeliwnej brytfannie do żeberek. Podgrzej wszystkie składniki z pokrętłami palników ustawionymi w połowie i pozostaw do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ustawienie pokręteł do minimum i przykryj. Podając cydr do picia, dodaj goździki.

Potrzebne składniki
SKŁADNIKI NA CYDR JABŁKOWY:
- 3 litry cydru jabłkowego (klasycznego lub bezalkoholowego)
- 2 jabłka pokrojone w cienkie plastry
- 3 sztuki anyżu gwiazdkowego
- 2 laski cynamonu
