Pimientos de Padrón na grillu - przepis

Prosty i szybki przepis na hiszpańskie tapas do przygotowania na grillu gazowym. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA PIMIENTOS DE PADÓN:

Umyj papryczki w wodzie, następnie wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowy. Umieść papryczki w misce, następnie obficie polej oliwą z oliwek i wymieszaj. 

Rozgrzej grill do temperatury 200/250 stopnii, ułóż ruszt w pozycji rynienkowej i wysyp na niego papryczki. Po ich zbrązowieniu na zewnątrz są gotowe. 

Przełóż papryczki do naczynia na którym podasz je gościom. Posyp je gruboziarnistą solą. Papryczki pimientos de padrón to fantastyczny starter i przekąska, do której pasuje piwo. Uważaj na ostre papryczki, które mogą się znaleźć w tym hiszpańskim przysmaku. 

Smacznego!

Kucharz Broil King

Uważasz, że to fajny przepis? To super! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się nim z najbliższymi Ci osobami.

Michał Piotrów

Specjalista produktowy Broil King

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI POTRZEBNA NA PIMIENTOS DE PADÓN:

  • Zielone papryczki pimientos de padrón 
  • oliwa z oliwek
  • sól
recipe mask

Sposób przygotowania

Potrzebne składniki

SKŁADNIKI POTRZEBNA NA PIMIENTOS DE PADÓN:

  • Zielone papryczki pimientos de padrón 
  • oliwa z oliwek
  • sól
recipe mask