Wędzenie to sztuka wydobywania głębi smaku i aromatu, której nie zastąpi żaden inny sposób obróbki kulinarnej. Dzięki odpowiednio dobranym akcesoriom do wędzenia możesz wzbogacić swoje potrawy intensywnymi nutami dymu, nadać im wyjątkową kruchość, a jednocześnie zachować naturalną soczystość mięsa, ryb czy innych potraw. Wędzenie z Broil King to nie tylko domena grilli na pellet. Dzięki naszym akcesoriom uzyskasz znakomity efekt również na grillu gazowym.
Wędzenie to proces, który pozwala wzbogacić smak i aromat potraw w naturalny sposób. Choć przez wielu z nas kojarzone jest głównie z dużymi wędzarniami i tradycyjnym przygotowywaniem wędlin owiniętych w siatki wędzarnicze, w rzeczywistości technika ta ma znacznie szersze zastosowanie. Wędzenie nie ogranicza się wyłącznie do mięs i wędlin, doskonale sprawdza się także w przypadku ryb, serów, a nawet warzyw i owoców morza. To właśnie dym nadaje potrawom niepowtarzalny charakter, wzmacniając ich smak i pozwalając uzyskać efekty, które jeszcze do niedawna były zarezerwowane tylko dla profesjonalnych wędzarni. Akcesoria do wędzenia Broil King pozwolą Ci osiągnąć podobny rezultat w swoim ogrodzie.
W asortymencie Broil King znajdują się niezbędne akcesoria do wędzenia takie jak: skrzynki do wędzenia, wysokiej jakości pellety, wiórki wędzarnicze, a nawet deski do grillowania.
Skrzynki do wędzenia Broil King to praktyczne rozwiązanie, które pozwalają łatwo uzyskać aromatyczny dym w grillu gazowym. Wypełnione wiórkami lub pelletami skrzynki umieszcza się na aromatyzerach lub ruszcie. Dzięki temu dym powstały w procesie wędzenia powoli przenika do potraw, wzbogacając ich smak i aromat. Niektóre produkty mają otwory umożliwiające precyzyjne kontrolowanie intensywności dymu podczas grillowania. Dzięki temu możesz dostosować stopień aromatyzowania potraw dymem wędzarniczym do swoich preferencji.
Wśród akcesoriów wędzarniczych Broil King znajdują się w 100% naturalne pellety w przeróżnych konfiguracjach. Produkty te są niezbędnym wyborem dla grilli pelletowych, ale również doskonałym wyborem dla grilli gazowych w duecie ze skrzynką do wędzenia. Różnorodność gatunków drewna, takich jak jabłoń, wiśnia czy orzesznik, pozwala na uzyskanie indywidualnego profilu smakowego w zależności od przygotowywanej potrawy.
Dla miłośników tradycyjnego wędzenia Broil King oferuje wiórki wędzarnicze. To doskonały wybór do krótkich sesji wędzenia w grillach gazowych. W zależności od wybranego gatunku drewna w trakcie wędzenia potrawy zyskują delikatny owocowy posmak lub głęboki, intensywny dymny charakter.
Na stronie artykułów do wędzenia znajdziesz również deski Broil King. To akcesoria, które łączą funkcję praktyczną z efektowną prezentacją dań. Pod wpływem ciepła drewno cedrowe lub klonowe uwalnia charakterystyczny zapach, który przenika do potraw, nadając im niepowtarzalny smak. Idealne do grillowania większych kawałków ryb, które po przyrządzeniu można zaserwować bezpośrednio na desce.