Ciepło w grillach gazowych Broil King

CIEPŁO W GRILLU GAZOWYM BROIL KING

Bezkonkurencyjna wydajność i utrzymanie ciepła


Performance Grilling Technology (PGT) to połączenie opatentowanych technologii systemu grillowania Broil King, gwarantujących niezrówanną moc i wydajność, ale przede wszystkim fenomenalny smak grillowanych potraw. Nasze rozwiązania spowodują, że Twoje grillowanie będzie proste, przyjemne i smaczne.




AROMATYZERY FLAV-R-WAVE™


Aromatyzery w grillach gazowych Broil King równomiernie rozprowadzają temperaturę w piekarniku, a dodatkowo zabezpieczają palniki. Im większą powierzchnie wypełniają, tym lepiej. Kluczowe jest, aby aromatyzery w grillu pokrywały jak największą część, jednak nie może to być 100%, ponieważ grill stałby się patelnią, a ciepło z palników nie miałoby możliwości unoszenia się.

Ruszty Flav-R-Cast™


Ciężkie, żeliwne ruszty świetnie gromadzą temperaturę i rozprowadzają ciepło, dzięki czemu osiągniesz doskonałe rezultaty. Małe odstępy w rusztach, między żeberkami, powodują zatrzymywanie ciepła wewnątrz. Pozwala to na osiąganie i nie tracenie ciepła w grillu. Dodatkowo mogą być używane obustronnie, w zależności od potrzeb, co daje możliwość stosowania wielu technik grillowania.

PALNIKI DUAL-TUBE™


Palniki Dual-Tube posiadają technologie podwójnej konstrukcji rur, które rozprowadzaja gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie jednakowej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika. Palniki szybko rozgrzewają grilla do pożądanej temperatury dzięki podwójnym rzędom płomieni. Dodatkowo cechują się niezawodnością i trwałością.

ZAWORY LINEAR-FLOW™


Precyzyjna kontrola temperatury jest możliwa dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom, które są umieszczone pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch. Zawory Linear-Flow posiedają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.

ZAMKNIĘTE DNO PIEKARNIKA


We wszystkich grillach marki Broil King dno piekarnika jest zamknięte od dołu. Oznacza to, że ilość otworów została ograniczona do minimum, aby zapobiec powstawaniu efektu komina. Jest to  efekt spowodowany faktem, że w gorącym powietrzu, odległości między atomami są większe, przez co powietrze jest lżejsze i unosi się. Naturalne jest więc, że po otworzeniu pokrywy grilla gorące powietrze unosi się. Zamknięte dno piekarnika nie wpuszcza zimnego powietrza do rozgrzanego piekarnika, zmniejszając przy tym zużycie gazu oraz stabilizując temperaturę.

Poszerz swoją wiedzę na temat grillowania

Wybierz grilla dla siebie!

Przewiń do góry