- Broil King®
- Przepisy
- Inne
- Przepis na suflet czekoladowy z grilla
Przepis na suflet czekoladowy z grilla

Metoda przyrządzenia:
PieczenieTyp posiłku:
InneRodzaj posiłku:
DeserCzas przygotowania:
20 min. /
Ilość osób:
2Poziom trudności:
ŁatwyPrzepis na suflet czekoladowy jest uważany za jeden z trudniejszych przepisów - nic bardziej mylnego! Jego przygotowanie jest proste i szybkie. Upieczenie go na grillu zajmie około 8 minut. Ważne jest, aby piec go pod zamkniętą pokrywą. Jeżeli będziemy otwierać grilla suflet może opaść. O tym, dlaczego warto grillować pod zamkniętą pokrywą, piszemy tutaj. Zaskocz swoich gości pysznym, czekoladowym deserem prosto z grilla.

Charles Daigneault
Szef kuchni i gwiazda programu Master Chef
Potrzebne składniki
Składniki na suflet czekoladowy:
- 2 jajka
- 1 tabliczka czekolady
- łyżeczka masła
- łyżeczka kakao
- ulubione owoce jako dodatek

Sposób przygotowania
Masa na suflet

Oddzielamy żółtka od białek, a czekoladę roztapiamy. Możemy zrobić to najszybciej w mikrofalówce. Roztopioną czekoladę mieszamy z żółtkami, a białka ubijamy na średnią pianę. Łączymy wszystko bardzo delikatnie. Kokilki smarujemy masłem i obsypujemy kakao, następnie wlewamy do nich masę.
Grillowanie

Kokilki wraz z masą wkładamy na górną półkę grilla. Grillujemy około 8 minut w 200 stopniach. Nie należy otwierać grilla podczas pieczenia sufletu, ponieważ opadnie.
Podawanie

Suflet podajemy z ulubionymi owocami.

Potrzebne składniki
Składniki na suflet czekoladowy:
- 2 jajka
- 1 tabliczka czekolady
- łyżeczka masła
- łyżeczka kakao
- ulubione owoce jako dodatek
