Przepis na owoce pod kruszonką z grilla

flame

Metoda przyrządzenia:

Pieczenie
food tray

Typ posiłku:

Owoce
restaurant

Rodzaj posiłku:

Deser
time

Czas przygotowania:

30 min. /

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy

Oczywiste jest to, że na grillach gazowych Broil King możemy przygotować wszystko. Śniadanie, obiad, kolacje, drinki a nawet desery.. Dlatego dzisiejszą propozycją jest kruszonka z sezonowymi owocami. Wykorzystaliśmy śliwki i gruszki, ale możecie użyć każdy, ulubionych przez was owoców.

Ja proponuję najprostszy i bardzo szybki sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Można użyć w zasadzie każdych owoców świeżych a nawet takich z kompotu przygotowanego na zimę.

Charles Daigneault

Szef kuchni i gwiazda programu Master Chef

Potrzebne składniki

Składniki

  • Owoce około ½ kg
  • Kruszonka:
  • 70 gr mąki krupczatki lub pszennej
  • 50 gr cukru
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • Cukier puder do posypania
  • Opcjonalnie lody waniliowe
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Składniki na kruszonkę mieszamy lub siekamy nożem. Można wykorzystać urządzenia w stylu termomix. Owoce pokrojone wykładamy na wysmarowaną masłem formę do tarty, posypujemy cukrem według uznania. Na wierzch kładziemy palcami kruszonkę - równomiernie.

Grillowanie

Grilla rozgrzej do ok. 230 stopni, kruszonkę z owocami piecz około 20 minut.

Podawanie

Serwujemy na ciepło z lodami posypane cukrem pudrem.

Potrzebne składniki

Składniki

  • Owoce około ½ kg
  • Kruszonka:
  • 70 gr mąki krupczatki lub pszennej
  • 50 gr cukru
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • Cukier puder do posypania
  • Opcjonalnie lody waniliowe
recipe mask
Przewiń do góry