- Broil King®
- Akcesoria
- Wygoda i łatwość grillowania Brytfanny na grille
- Żeliwna brytfanna dutch oven





Żeliwna brytfanna dutch oven
Indeks: 69620
Producent:




Brytfanna żeliwna dutch oven to wszechstronne naczynie, które sprawdzi się zarówno na grillu, jak i w piekarniku, na kuchence gazowej, ceramicznej czy indukcyjnej, a nawet palenisku. Grube ściany z żeliwa równomiernie gromadzą i przekazują ciepło, a następnie długo je utrzymują - pozwala to szybko rozpocząć gotowanie i sprawia, że potrawy pozostają gorące przez dłuższy czas. Wewnętrzny wyjmowany ruszt ze stali szlachetnej unosi dania ponad dno brytfanny, dzięki czemu nie leżą w tłuszczu czy sosie, lecz pieką się lub duszą w sposób bardziej równomierny i kontrolowany. Bez ryzyka przypalenia i z zachowaniem idealnej struktury i wilgotności. Pojemność 7 l sprawia, że brytfanna idealnie nadaje się zarówno do przygotowywania aromatycznych dań jednogarnkowych i domowego chleba, jak i soczystego mięsa. Pokrywę wykorzystać można jako patelnię, a kompatybilność z uchwytem wielofunkcyjnym #60745 umożliwia jej łatwe i bezpieczne przenoszenie.

Brytfanna działa wszędzie: na grillu, w piekarniku, na gazie, indukcji, ceramice, a nawet nad ogniskiem. Gotujesz, kiedy i gdzie chcesz, niezależnie od sprzętu. Pomieści solidnego kurczaka, rodzinny gulasz, bochenek chleba, wieprzowinę - 7 litrów wszechstronności zamknięte w jednej brytfannie.

Zamknięta, otwarta, z rusztem lub bez, jedna brytfanna, wiele możliwości. Dostosuj ją do przepisu i stylu gotowania.
Pokrywę wykorzystasz jako klasyczną żeliwną patelnię (również na kuchence bocznej grilla) do podsmażania dodatków.

Dopasowana pokrywa pomaga utrzymać wilgoć wewnątrz naczynia, dzięki czemu potrawy są soczyste, delikatne i pełne aromatu. Idealna do przyrządzania kurczaka czy pulled pork.

Wewnętrzny ruszt ze stali szlachetnej unosi potrawy ponad dno brytfanny, chroniąc je przed gotowaniem się w sosie. Dzięki temu składniki pieką się lub duszą równomiernie, zachowując pożądaną teksturę. Skapujące soki i tłuszcze odparowują zaś, wzbogacając potrawę dodatkowym aromatem.

Grube ściany z żeliwa szybko magazynują i przekazują ciepło, a następnie długo je utrzymują, dzięki czemu gotowanie zaczynasz niemal od razu, a pozostałe w brytfannie dania dłużej pozostają gorące.

Brytfanna posiada otwór na sondę od termometru umożliwiającą monitorowanie temperatury wewnątrz potrawy*. To proste rozwiązanie dla tych, którzy chcą gotować precyzyjnie i bez niespodzianek.
*Dla dokładnego pomiaru zalecamy termometr z sondami, grube ściany brytfanny mogą bowiem zakłócać sygnał modeli bezprzewodowych.