- Broil King®
- Przepisy
- Inne
- Przepis na sos do burgerów
Przepis na sos do burgerów

Typ posiłku:
InneRodzaj posiłku:
Sosy i marynatyCzas przygotowania:
10 min. /
Ilość osób:
6Poziom trudności:
ŁatwyIdealny sos do burgera. Jak często zastanawiasz się jak go zrobić, aby Twój burger był wyśmienity? Czy kupujesz gotowe? Jeżeli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Pyszny, łatwy i szybki, taki jest sos do burgerów! Majonez z keczupem z dodatkiem startych pikli i ocet jabłkowy, który daje wyraźny, podkręcony smak. Sos pasuje do wszystkich rodzajów hamburgerów, nie musi koniecznie być to wołowy, jednak te są spotykane najczęściej i nie ukrywajmy, dla mięsożerców to właśnie wołowe burgery są top of the top. Oprócz wysokiej jakości mięsa w burgerze równie ważne są dodatki, rodzaj sałaty, ogórka, sosu czy sera. Nie mniej ważna jest bułka, przepis na świetne bułki z grilla znajdziesz tutaj.

Inny
Potrzebne składniki
Składniki na sos:
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka startych pikli

Sposób przygotowania
Przygotowanie

Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce. Przełóż do słoika i odłóż do lodówki na godzinę przed podaniem.

Potrzebne składniki
Składniki na sos:
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka startych pikli
