Przepis na sos do burgerów

food tray

Typ posiłku:

Inne
restaurant

Rodzaj posiłku:

Sosy i marynaty
time

Czas przygotowania:

10 min. /

plate

Ilość osób:

6
hat

Poziom trudności:

Łatwy

Idealny sos do burgera. Jak często zastanawiasz się jak go zrobić, aby Twój burger był wyśmienity? Czy kupujesz gotowe? Jeżeli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Pyszny, łatwy i szybki, taki jest sos do burgerów! Majonez z keczupem z dodatkiem startych pikli i ocet jabłkowy, który daje wyraźny, podkręcony smak. Sos pasuje do wszystkich rodzajów hamburgerów, nie musi koniecznie być to wołowy, jednak te są spotykane najczęściej i nie ukrywajmy, dla mięsożerców to właśnie wołowe burgery są top of the top. Oprócz wysokiej jakości mięsa w burgerze równie ważne są dodatki, rodzaj sałaty, ogórka, sosu czy sera. Nie mniej ważna jest bułka, przepis na świetne bułki z grilla znajdziesz tutaj.

Inny

Potrzebne składniki

Składniki na sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka startych pikli
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce. Przełóż do słoika i odłóż do lodówki na godzinę przed podaniem.

Potrzebne składniki

Składniki na sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka startych pikli
recipe mask
Przewiń do góry